Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Serge Taeymans on Unsplash

„Ne tedd ezt a háziállataiddal!” – kikötött kutyát mentettek órákkal a Milton hurrikán előtt

Pár órával a Milton hurrikán érkezése előtt egy kerítéshez kötött kutyát találtak a rendőrök az autópálya mellett. Sikeresen megmentették az életét.

Még mielőtt a Milton hurrikán október 9-én elérte volna Floridát, egy megrázó eset történt, amelyet a Florida Highway Patrol (FHP), vagyis az autósztráda rendőrség osztott meg az X-en. Egy elhagyott kutyát találtak, akit egy oszlophoz kötözve hagytak az I-75-ös autópályán, miközben a környéket már elárasztotta a viharos időjárás miatt kialakult árvíz. Az FHP Tampa egy videót is közzétett, amelyen látható, hogy a kutya rémülten áll a vízben, miközben egy járőr megközelíti.

Esélye sem volt menekülni

Az FHP Tampa járőrei azonnal a helyszínre siettek, hogy megmentsék a magára hagyott kutyát. A videóban látható, amint az egyik járőr a füves terület felé közelít, ahol a kutya egy oszlophoz van kikötve. Az állat láthatóan zavarodott és megrémült, morgott és ugatott, miközben a járőr próbálta megközelíteni. A rendőr végig nyugtató szavakkal beszélt hozzá: „Minden rendben lesz, minden rendben van” – ismételte folyamatosan, próbálva csökkenteni a kutya félelmét.

A járőr türelmesen, szelíden közelített a kutyához, figyelve annak reakcióit, miközben végül sikerült megszabadítani a kutyát a láncoktól. Az állatot gyorsan biztonságba helyezték, és az FHP közleménye szerint egy állatorvoshoz vitték, aki megvizsgálta, és szerencsére egészségesnek találta a kutyát.

A videó gyorsan elterjedt az interneten, és sokan felháborodtak az állatkínzás miatt. A felhasználók dühösen kommentálták az esetet, és azt remélik, hogy az állat gazdáját megtalálják, és felelősségre vonják. Sokan azt írták, hogy az ilyen emberek nem érdemlik meg, hogy háziállatot tartsanak, különösen ilyen körülmények között. Az FHP kijelentette, hogy továbbra is folytatják a járőrözést a hurrikán sújtotta területeken, hogy minél több elhagyott állatot és sérült embert megmentsenek.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: TheDogingtonpost

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...