Díjra jelöltek egy kilencéves autizmussal élő kislányt és segítőkutyáját

A segítő kutyájával elért fejlődéséért jelöltek egy kilencéves autizmussal élő kislányt az „Animal Star Awards” díjra. Az Animal Star Awards díjat 2016-ban hozták létre, hogy elismerésben részesítsék az állatokat és az embereket egyaránt, azokért a rendkívüli dolgokért, amelyeket egymásért tesznek. A díjat évente egyszer adják át az Egyesült Királyságban.

A dorseti Ferndownból származó Izzy autizmus spektrumzavarral él. Mindennapjait, és Jessie nevű segítő kutyájának képzését a közösségi médiában dokumentálja. A kislány és a fekete labrador hétköznapi kalandjai elég nagy érdeklődésre tartanak számot. Így Izzy történetei és képei fontosak az autizmussal és a segítő kutyákkal kapcsolatos edukáció szempontjából is. A kislányt egy Instagram-követője jelölte az Animal Star Awards díjra. Ezzel ő lett a legfiatalabb döntős a segítő kutya kategóriában. A győzteseket vasárnap hirdetik ki egy díjátadó ünnepségen Portsmouth-ban.

Izzy édesanyja, Carla elmondta, hogy lánya sokkal boldogabb és nyugodtabb, mióta Jessie megérkezett a családjukba. Azt is elmondta, hogy Jessie igazán csajszis kutyus, és tökéletesen képes ráhangolódni Izzy-re. A kislány autizmus spektrumzavarral él, emellett tanulási és figyelemzavarral (ADHD) is él. Izzynek nehézséget jelent az iskolában az odafigyelés, a társas helyzetek könnyen túlterhelhetik. Amikor túlterheltté válik, Jessie ott van, és képes megnyugtatni, megvigasztalni őt.

Carla így nyilatkozott: „Nem is lehetnék büszkébb Izzyre és Jessie-re. Az, hogy jelölték őket, abszolút fantasztikus.”

Jessie kiképzését a Helpful Hounds nevű non-profit szervezet végezte. Ezt követően kerülhetett Izzyhez. Egy jól képzett segítőkutya rendkívüli hatással lehet egy autizmussal élő gyermek életére. Jessie-nek köszönhetően a kilencéves kislány szinte kivirágzott. Az olyan helyzetek, amik eddig túl nagy stresszel és megterheléssel jártak, a kutya segítségével kezelhetők. Az, hogy Izzy minden nap foglalkozik a kutyájával, képzi őt és együtt fejlődnek, szintén nagyon jó hatással van a kislány társas készségeire. Az édesanya szerint az Izzy számára nyújtott összes ellátás közül a Helpful Hounds jelentette a legnagyobb változást a lány életében.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.bbc.com/news/articles/cw5515xk14eo; Kép: Photo by Helena Lopes: https://www.pexels.com/photo/content-girl-kissing-black-spaniel-muzzle-4402090/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...