FRISS HÍR – A süni égetés első ítélete: 3 év letöltendő szabadságvesztés

Első fokon a legszigorúbb büntetést rótta ki a bíróság arra az elkövetőre, aki tavaly júliusban felgyújtott egy sünit. Az állat belehalt sérüléseibe – nagyon sokat szenvedve előtte. A különös kegyetlenséggel elkövetett állatkínzás vádjában született ítélet sajnos még nem jogerős, de bízzunk benne, hogy ez esetben semmilyen enyhítő körülményt nem találnak majd. 

Tavaly júliusban számolt be a szörnyű hírrel az Állatmentő SeregSüni nem az elszenvedett égési sérülésekbe lelte borzalmas halálát, nem a belélegzett füst miatt…nem. Ez az élőlény feltehetőleg akkora félelemnek volt kitéve, hogy az ebből fakadó stresszt már nem viselte el törékeny lelke és teste. Emberek megfogták, majd tüskéin „tüzet raktak”, érezte saját testének égett szagát, majd ott hagyták, mint egy rongyot….”

Most a Noé Állatotthon számolt be a még keserédesnek sem nevezhető hírnek, de talán az első ennyire szigorú ítélet mérföldkő lehet majd más bíróknak, hogy igenis kötelességük a bűnnel egyenértékű büntetést kiosztani akkor is, ha az áldozatok „csak” állatok.


„Most kaptuk a híreket, egyenesen a bírósági tárgyalóteremből. Ma volt a „süni égetés” ügy első tárgyalása és ítélet is született. 2016. júliusában Budapest XIII. kerületben élve felgyújtottak egy sünt. Az összeégett tüskéjű, de még élő sünt állatszerető emberek találták meg és vitték orvoshoz. Sajnos minden igyekezet ellenére az állat életét nem sikerült megmenteni.
Ma az Állatmentő Sereg feljelentése alapján megszületett az elsőfokú ítélet! De még milyen ítélet! A ma Magyarországon hatályos törvények szerinti kiszabható legsúlyosabb! A bíró különös szenvedést okozó állatkínzás bűntette miatt 3 ÉV LETÖLTENDŐ!!! SZABADSÁGVESZTÉSRE ítélte az elkövetőt!”
– olvashattuk az Állatotthon oldalán.
 

 

Ezek is kapcsolódnak:

Miért nem kap valaki letöltendő börtönbüntetést, ha az ügyészség azt kér?

1081 vádemelési eljárásból mindössze 189 esetben történt vádemelés 2017-ben

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...