5 ok, amiért az Anyák Napja, a kutyás anyukákat, azaz a gazdikat is megilleti

Wendy Newell egy napon úgy döntött, hogy elege van a mindennapi stresszből, és inkább a farokcsóválásoknak, a kutyapusziknak szenteli életét, és kutyasétáltató lesz. Új karrierje rengeteg túrázásból, a négylábúak fuvarozásából, a kutyagumik összeszedéséből és más, kutyákkal kapcsolatos tevékenységekből áll. Kutyájával, Riggins-szel azóta – mindig más kutyák társaságában – változatos életet élnek Los Angeles környékén.

Wendy gyerek hiányában úgy döntött, hogy figyelmen kívül hagyja az Anyák Napját, hiszen úgy vélte, hogy ez az ünnep csak azokat illeti, akiknek ember gyereke van. Rájött azonban, hogy tévedett, hiszen ő is anya, egy 9 éves fiú (már majdnem 10), Riggins anyukája. Noha az ő kicsi fia szőrös, és négy lába van, nap mint nap anyaként viselkedik vele, mint általában minden gazdi.

Tudjuk, hogy a párhuzam sokaknak fura, de Wendy szerint, az alábbi 5 dolog kétséget kizáróan bizonyítja a gazdik anyuka státuszát. 

1. Feltétel nélkül szeretjük őket

Bármilyen korú kutyát nagyon könnyű megszeretni. Ez fokozottan érvényes a kölyökkutyákra, akik borzasztó aranyosak, ezért gyakorlatilag folyamatosan babusgatjuk, szeretgetjük őket. Ez egészen addig tart, amíg a kiskutyák „meg nem őrülnek” és „romboló kis szörnyeteggé” változnak. Kölyök évei alatt Riggins a lakás egy jó részét leamortizálta.

„Minden nap egy pillanatra megálltam az ajtó előtt: vajon ma mit tett tönkre? – futott át az agyamon, mielőtt beléptem volna a lakásba”. – mondja Wendy.

„Persze nem Riggins hibája volt, hogy szétrágta a cipőket, miszlikbe tépte a wc papírt, ez a gazdi hibája, hogy elérhető közelségben maradtak olyan dolgok, amelyeknek nem lett volna szabad”. De amint az első dühünk lecsillapodik, nem tudunk rájuk haragudni, mert annyira, de annyira bűnbánóan tudnak nézni… és bármit is tesznek, feltétel nélkül szeretjük őket. Pont ugyanúgy, mint az anyukák szeretik a humán gyerekeiket.

2. Kitartunk mellettük betegségben, egészségben

„Amikor Riggins beteg, teljesen szétesek. Az emberi gyerekekkel ellentétben a kutyák nem tudják megmondani, hogy mi és hol fáj. Nekünk kell összhangban lenni velük és rájönni a mutatott viselkedés alapján, hogy mi lehet a baj. Sokszor kucorodtam le a földre, és virrasztottam Riggins mellett, amikor valami baja volt. Elhalmoztam szeretetemmel, és lemondtam az alvásról is, pont ugyanúgy, mint azok az anyukák, akiknek humán gyereke beteg.”

Ráadásul a „kutyás anyukák” néha sokkal rosszabb helyzetben vannak, hiszen előfordul, hogy ott kell hagyni szeretett négylábú gyereküket az állatorvosnál és csak másnap, vagy még később láthatják viszont.

„Emlékszem, egy műtét után, már alig vártam, hogy Riggins-ért menjek. A megadott időben ő még nagyon kába volt az altatástól, reszketett és egyáltalán nem volt még abban az állapotban, hogy elvihessem. Rátámadtam az állatorvosra, hogy biztosan nem fogok nélküle hazamenni, és teljesen őrültként viselkedtem. Pont ugyanúgy reagáltam, ahogyan egy gyerek anyukája tette volna”.

3. Anyamedveként viselkedünk

Tudjátok, mint ahogyan a grizzly medvék védik a bocsaikat, mindenkitől és bármi áron. Pont ugyanígy van Wendy is Riggins-szel.

„Egyszer egy kutyaparkban voltunk, ahol póráz nélkül, szabadon szaladgálhattak a kutyák. Riggins is boldogan szaladgált, odament mindenkihez, hogy köszöntse. Sajnos volt olyan kutya, amelyik éppen pórázon volt, mert gazdája tréningezett vele. A férfi rászólt Riggins-re, hogy menjen el tőlük, de a kutyám nem értette, hiszen ez egy olyan kutyapark, ahol póráz nélkül lehet játszani, és ő nem tett semmi rosszat. Az ember még dühösebb lett, és felé rúgott… képzeljétek el a reakciómat. Az ember elmenekült a kutyájával együtt a parkból, miközben üvöltöttem vele, de ő kezdte… miért bántotta egy anyamedve kicsi bocsát?”

4. Party-k és ajándékok

Vannak olyan szülők, akik óriási felhajtást csapnak a gyerekük születésnapján. Feldíszítik a házat, vattacukorgépet bérelnek, pizzahegyeket rendelnek, műsort rögtönöznek és rengeteg munkát fektetnek a gyerekzsúrba.

„Bevallom, én sohasem csaptam ekkora hűhót az én szőrös gyerekem szülinapján, de az megesett, hogy társadalmi összejövetelt tartottam a tiszteletére. Születésnapján és karácsonykor természetesen megajándékozom. Ő annyira boldog, ahogyan széttépi a papírt, és örömmel segít nekem is kibontani az én ajándékomat.”

5. Teljes nevüket használjuk

Tudjuk, hogy amikor valakit a teljes nevén szólítanak, akkor valami rosszat csinált. Riggins is érti ezt. Bár neki nincs több tagból álló neve, de ha a neve mellé egy jelzőt is kap, akkor hegyezni kezdi a fülét, és előveszi az ártatlan kölyök-tekintetet.

 „Minden „kutyás anyuka”, azaz gazdi teljes szívéből szereti „szőrös gyerekét”, és  bármit megtenne érte. Mi is megérdemeljük ezt a különleges napot, ugyanúgy mint az emberi gyermek anyukái. Tehát Boldog Anyák Napját, kedves gazdik! Adjatok a kutyáitoknak egy puszit, simogassátok meg alaposan őket és legyen egy nagyszerű napotok – mert megérdemlitek.” – zárja Wendy az okfejtést.

(kutyabarát.hu)
Forrás: dogster.com, indexkép: news.com.au 
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...