Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Josiah Weiss on Unsplash

A kanadai lúd, akit még a kórházba is követett a párja

A lábsérüléssel kezelt ludat egészen az állatkórház bejáratáig követte a párja és megpróbált bejutni hozzá.

Az eset ugyan közel három éves már, de újra és újra felbukkan a közösségi hálón. Nem véletlen, hiszen egy egészen kedves és szívmelengető történetről van szó, mely újra és újra bizonyítja az állatok hűségét és ragaszkodását. A Cape Wildlife Center Facebook oldalán ismerhettük meg először Arnold lúd és hűséges párja történetét. Aztán szépen lassan, ahogy az lenni szokott, elterjedt a közösségi médiában és Arnold, valamint hűséges társa szinte az egész világon ismertek lettek.

Egy sérüléssel kezdődött minden

A Cape Wildlife Center munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy az egyik közeli tóban élő lúd egyik lába sérült lehet, ugyanis erősen sántított. Arnold és párja már évek óta együtt éltek a tóban.  Miután Arnold járása nem javult, a központ munkatársai befogták, hogy megvizsgálják, mi lehet a baj. A lúd lábán egy csúnya, nyílt sebet találtak, mely azonnali kezelésre és műtéti beavatkozásra szorult. Arnoldod fel is készítették a műtétre, ekkor azonban váratlan dolog történt.  Arnold párja ugyanis megjelent a bejáratnál és bebocsátást követelt. Nem tudják, hogy találta meg a kórházat, de egy tapodtat sem volt hajlandó menni az ajtótól, ráadásul elég feldúltnak is tűnt.

A műtét alatt mindenesetre végig kint maradt a bejárat előtt. A gondozók és az orvosok elkezdtek gondolkodni, hogy megnyugtassák az aggódó, fel-alá topogó ludat. Végül miután Arnold felébredt az altatásból, a bejárat közelében helyezték el, ahol párja szemmel tudta tartani. Az állatorvosok azt is észrevették, hogy sokkal nyugodtabbak voltak mindketten egymás közelében.  Arnold felépülése több hétig tartott, de a két lúd a gondozóknak köszönhetően végig egymás közelében maradhatott.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...