Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Artem Labunsky on Unsplash

Diákok gyűjtenek az iskola segítő kutyájának műtétjére

Az Egyesült Államokban gyakori és megszokott a segítőkutyák jelenléte az iskolákban. Az egyik általános iskola diákja most megmutatták, hogy nemcsak ő számíthatnak szeretett kutyájukra, hanem ő is rájuk.

Maine-ben, egy általános iskola diákjai és tanárai példát mutattak az egész világnak a segítőkutyák fontosságáról és tiszteletéről. Nálunk sajnos nem túl gyakori, de az Egyesült Államokban egészen megszokott már, hogy segítőkutyák dolgoznak az iskolákban.

Segítenek a tanulási nehézséggel küzdő gyerekeknek, az olvasási zavarok oldásában vagy egyszerűen csak lelki támaszt nyújtanak a szorongó kisiskolásoknak.  Jelenlétüket és fontos szerepüket már számos eredménnyel igazolták a pedagógusok.

Súlyos betegség, de van  kiút

Az iskola gyógypedagógiai osztályán szolgálatot teljesítő segítőkutya gazdája sajnos lesújtó diagnózist kapott kutyája egészségéről. Ory mindössze 16 hónapos, de súlyos diszpláziát és csípő degenerációt állapítottak meg nála. Az orvosai szerint egy komplikált és nagyon drága műtéttel és utókezeléssel viszont Ory egészsége teljesen rendbe hozható. A kutya teljes és fájdalommentes életet élhet, feltéve ha el tudják végezni rajta a szükséges beavatkozást.

Az összefogás ereje

Az iskola diákja és oktatói egy emberként fogtak össze Ory egészségéért és létrehoztak egy GoFundMe (adománygyűjtő) oldalt, melyen keresztül 20 000 dollárt akartak gyűjteni a műtéti költségekre. Az oldal létrehozását követően aztán elindult a kampány és a közösség erejének köszönhetően hamar összegyűlt a teljes összeg, sőt meg is haladta azt. Ory már túl is van a műtéten, jelenleg lábadozik és alig várja, hogy visszatérhessen a gyerekek közé.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...