Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Maxwell Dacombe on Unsplash

Saját unokája kutyáját pusztított el kegyetlenül egy idős férfi

Felfüggesztett börtönre ítélték azt a 76 éves férfit, aki különös kegyetlenséggel pusztította el saját unokájának kutyáját.

Az eset 2023 tavaszán történt, amikor is a család szibériai husky kutyája elszökött otthonról. Miután a kutyát megtalálták és hazavitték, a nagypapa úgy döntött, hogy elpusztítja az akkor három éves kutyát. Először egy 20 cm hosszú szöget vert a kutya homlokába, amivel beszakított az állat koponyacsontját. A kutya ekkor még élt, kínok között fájdalmasan nyüszített. A férfi ekkor egy talicskába tette és a közeli erdőbe tolta, ahol a valószínűleg még mindig élő kutyát nyakig beásta a földbe, majd otthagyta. Az állat tetemére egy gombaszedő talált rá, aki értesítette a rendőrséget és az állatorvost.

A vádirat szerint az elkövető súlyos traumát és különös szenvedést okozott az állatnak, mert tette rendkívül komoly fájdalmat és félelemérzetet okozott a kutyának. A férfi beismerte tettét és megbánást tanúsított az eljárás során. A járási ügyészség próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte a bíróságtól. Az Egri Járásbíróság elfogadta az indítványt és a férfit egy év – két évre felfüggesztett – börtönre ítélte, valamint kötelezte a bűnügyi költségek megfizetésére. A végzés nem jogerős.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...