Saját KB bal
Saját KB jobb
Pexels képe a Pixabay -en.

Kakas bántalmazása miatt emelt vádat az ügyészség

Egy kakas bántalmazása miatt emelt vádat az ügyészség Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves férfi ellen, aki szabálytalanul helyezte át a kakasokat mérlegelésre, majd földhöz vágta őket mérgében. Az incidens egy baromfitelepen történt, a bántalmazott kakas a helyszínen elpusztult.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi 2021 májusában egy Győr melletti településen lévő baromfitelepen dolgozott. Kollégájával a tenyészkakasok súlyát mérte egy kollégájával. A gazdasági haszonállatokkal való bánásmódnak részletes szabályai vannak, az ilyen helyeken dolgozó emberek ezzel tisztában vannak, rájuk nézve ezek az előírások kötelezőek. A férfi a kakast szabálytalanul, a nyakánál fogva emelte fel és így adta tovább mérlegelésre. Ez az eljárás tilos és veszélyes az állatra. A férfi kollégái figyelmeztették a férfit, hogy így nem szabad megfogni egy kakast, a szárnyuknál fogva emelje fel őket. A férfi erre indulatos és dühös lett, a kezében lévő két kakast pedig földhöz vágta nagy erővel. Trágár szavak kíséretében elhagyta az istálló.

Az egyik kakas szinte azonnal elpusztult a bántalmazás következtében. A másiknak nem lett semmi baja. A férfi ellen az ügyészség minősített állatkínzás miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a bíróság elzárásra ítélje. A nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...