Saját KB bal
Saját KB jobb

Légpuskával lőtte a kutyát a szomszéd – vádat emeltek ellene

Légpuskával lőtt meg többször is egy, a szomszédjában élő német juhászkutyát Tataházán egy férfi.

A Bács-Kiskun vármegyei Tataházán egy férfi légpuskával lőtt rá szomszédja kutyájára. Az eset tavaly nyáron történt, az ügyészség most emelt vádat ellene.

Biztonsági kamera rögzítette az esetet

Az RTL Híradó riportján látható biztonsági kamera felvételein egy tompa puffanás hallatszik, majd a kertben lévő kutya nyüszíteni kezd. Idegesen fel-alá rohangál, láthatóan fájdalmai vannak. A furcsa zajt és a nyüszítést a szomszédok is hallották, akik oda is mennek azonnal a kertkapuhoz.  A vád szerint, a szomszédban élő férfi lőtt rá légpuskájával a kutyára.  A lövés a hasfalon,  lágy részen érte a kutyát. Az állatorvosnál azonban kiderült, hogy másik 3 lövedék is van a kutyában. A szomszéd tehát nem először lőtte meg a kutyát. A kutya tulajdonosa szerint a férfi galambokra is rendszeresen lövöldöz.

Állatkínzás és lőfegyverrel való visszaélés

Az ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a lövöldöző férfi ellen. A nyomozás során az is kiderült, hogy a lövöldözésre használt fegyver lőfegyvernek minősül, a férfinek pedig nem volt engedélye a tartására. A vád így állatkínzás mellett lőfegyverrel való visszaéléssel is kiegészült. A kutyában lévő lövedékeket eddig még nem távolították el, a magas állatorvosi költségek miatt. A kutya gazdája abban bízik, hogy az elkövető magától fog jelentkezni, hogy kifizesse az okozott kárt, jelen esetben a lövedékek eltávolítási költségét. Amennyiben ez nem történik meg,  szeretné, ha a bíróság kötelezné erre.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: RTL Híradó

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...