Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/Lost Dog Recovery UK South

Hat év után találták meg a kutyát, gazdáinak már nem kellett

Rose, a 12 éves patterdale terrier 2017-ben tűnt el otthonról. Egy állatmentő szervezet munkatársai találták meg és fogták be.

Rose a Londontól délre fekvő Ashurst Woodban élt családjával egészen 2017-ig, amikor eltűnt. Egykori lakóhelyétől nagyjából 10 kilométerre találták meg közel 6 év után, a Crawley Down melletti erdőben. A kutya valószínűleg az elmúlt évek alatt végig ebben az erdőben élt, egy bejelentésnek köszönhetően került az állatmentők fókuszába. Egy járókelő riasztotta ugyanis a Lost Dog Recovery UK South-t, miután észrevette, hogy egy kis fekete kutya szaladgál az úton. Az állatvédő szervezet pedig nyomozni kezdett.

A keresőcsapat átfésülte a környékbeli házakat, és kiderült, hogy egy idős nő évek óta rendszeresen eteti Rose-t. A mentő csapat kamerákat helyezett ki azokon a helyeken, ahol Rose korábban rendszeresen felbukkant. Befogó ketrecet állítottak fel és finom étellel próbálták meg közel csalogatni.  Sötétedés után Rose elő is került és besétált az elfogó ketrecbe. Átvizsgálás során a legnagyobb meglepetésükre a michrochip jelző becsippant és aktív chipet jelzet, melyhez tulajdonosi adatok voltak rögzítve. Azonnal értesítették Rose családját, azonban a hír nem várt fogadtatásra talált.

Korábbi családja lemondott róla

Kiderült, hogy Rose-t örökbefogadták, de mindössze 24 órát volt egykori családjánál, amikor elszökött tőlük. Ezután el is költöztek a környékről, családi körülményeik pedig megváltoztak. Így egyértelműen közölték, hogy nem tudják visszafogadni a kutyát. Rose tehát az állatvédőknél maradt, akik a továbbiakban gondoskodnak arról, hogy új, végleges családhoz költözhessen. A kutya egészsége az elmúlt 6 évben sajnos sokat romlott, így az örökbeadás előtt még egy rehabilitációs programon vesz részt, melynek finanszírozására már rengeteg adomány érkezett az állatmentő szervezethez. Miután közösségi oldalukon posztoltak Rosie történetéről, a kiskutyára rengeteg örökbefogadó gazdi is jelentkezett. Rosie egyelőre azonban még erősödik, gyógyul, csak ezután költözik majd új, remélhetőleg végleges családjához.

Bohata Krisztina

(Kutyabarat.hu)

Forrás: https://www.facebook.com/lostdogrecoveryuksouth

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...