Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Darya Skorokhod on Unsplash

Win, az Arsenal focicsapat négylábú tagja

Az Arsenal focicsapat idén májusban „szerződtetett” egy csoki labradort, aki szinte azonnal teljes értékű családtag lett a focisták körében.

Akik követik az Arsenal életét, biztosan pontosan tudják az év legnagyobb igazolásait. Az új játékosok mellett azonban egy négylábú „családtag” is csatlakozott a csapathoz. Win, a csoki labrador eredetileg egy Colney-ben dolgozó csapattag kutyája.  A kutya megjelenését követően azonnal olyan népszerűségre tett szert, hogy a tagok már szinte versenyeznek azon, hogy hazavihessék magukhoz egy-egy éjszakára a kutyát.

Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta szerint fontos, hogy a labdarúgók egy családnak érezzék magukat, ezt pedig egy kutya rendkívül jól erősíti bennük. Win már nemcsak az öltözőben üdvözli a kedvenc játékosait, hanem a csapat hivatalos média szereplésein is részt vesz – ha kedve tartja.

Májusban Mikel Arteta így nyilatkozott Win csatlakozásáról:

Mindig arról beszélünk, hogy a csapattagok közti kötelék a lehető legerősebb legyen, majdnem, mint egy családban. Egy családból pedig mi hiányzik még? Egy kutya. Tudom, hogy még néhány dolgot tehetünk azért, hogy a szurkolóink is sokkal közelebb érezzék magunkat hozzánk, Win pedig tényleg mindig és mindenkit szeret. A kutyát is alaposan átgondolt folyamat végén választottuk ki, szerintem ő tudja most a legjobban kifejezni, hogy mit jelent az Arsenal. Winnek hívják, hiszen mindenki szereti a győzelmeket, Win pedig nagyon sok szeretet igényel. Az alapgondolat ennyi volt: a győzelem szeretete.

Elképesztő volt a csapat összes tagjának reakciója, rögtön mindenki befogadta. Végig velünk lesz az úton, bármi is fog történni. Akinek van kutyája az tudja, hogy rögtön jobb lesz mindenkinek a kedve, ha ott van melletted. Ő csak szeret téged és elképesztő mennyiségű pozitív energiát ad mindenkinek. Imádnivaló ez az érzés és számomra ez nagyon fontos.

Win ráadásul komoly felelősség is, hiszen el kell látnunk a szükségleteit és mindig figyelni kell rá, hogy jól érezze magát.”

 

Win karácsonykor saját üdvözletet is küldött a szurkolóknak, a rövid üdvözlőlap pedig a kutya mindennapjaiba is engedett egy kis betekintést.

„Win minden egyes alkalommal lelkesen üdvözli a csapattagokat. Ott van minden hétfőn az edzőpályán, hogy a győzelmeket ünnepelje, de akkor is, ha éppen egy nehezebb perióduson megyünk keresztül. Nincsen nála jobb csapattárs. Órákat tud eltölteni a barátjaival, akik nem mellesleg világhírű focisták, de emellett a környéken szeret szaladgálni a labdák és a mókusok után. Néha olyan gyorsan sprintel, hogy azt még Gabriel Martinelli vagy Beth Mead is megirigyelheti. Mint minden labradornak, Winnek is a hasa a legfontosabb, úgyhogy egy fárasztó nap végén imádja elfogyasztani a csirkevacsoráját, ami a nagy kedvence.Éjszakánként a kosarában alszik, természetesen egy arsenalos takaró alatt, hogy reggelre újra teljes energiával köszönthessen mindenkit.”

Aki követi az Arsenal hivatalos csatornáit, a csapattagok social felületit, már bizonyára találkozott Win-nel. Mindenki előszeretettel oszt meg róla fotókat, a kutyának pedig már nagyon komoly rajongótábora van, az Arsenal pedig valóban családtagként tekint a kutyára.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: arsenal.com, eurosport.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...