Saját KB bal
Saját KB jobb
Manfred Richter képe a Pixabay -en.

Kiszökött kutya okozott súlyos sérülést, gazdája ellen vádat emeltek

A kiszökött kutya egy postásra támadt, aki a támadás következtében maradandó sérüléseket szenvedett.

A Hatvani Járási Ügyészség közleménye szerint gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádol egy férfit. A vád szerint a férfi figyelmetlensége és gondatlansága miatt kutyája kiszökött és egy postai kézbesítőre támadt Apc-on.

Az eset még 2022-ben történt. A férfi a házában tartotta a kutyáját, de a baleset napján a kutya figyelmetlenségből kiszökött az utcára. A ház előtt pedig egy kerékpáron közlekedő postai kézbesítő nőre támadt. A támadás következtében a nő nem tudott tovább haladni kerékpárjával, arról a kutya lekényszerítette majd jobb lábát kezdte rángatni. A nő ennek következtében a földre esett, a kutya pedig tovább támadta. A kutya gazdája ekkor már észlelte a szökést és a helyszínre érkezett, de nem volt képes megfékezni a kutyáját, a támadás tovább folytatódott.

Videót tettek közzé az esetről

A sérült nőhöz mentőt hívtak, súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Mindkét lábszárán harapott, szakított sérüléseket szenvedett, melyek az ügyészség közleménye szerint „csak maradandó fogyatékossággal gyógyulnak”. A  közlemény a testi sérüléseken túl a lelki megrázkódtatást, traumát is kiemeli, amit a nőnek el kellett szenvednie. A járási ügyészség a vádiratban a kutya gazdájával szemben felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A támadásról az ügyészség videót tett közzé, mely ITT látható.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: ugyeszseg.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...