Jenni Laapotti képe a Pixabay -en.

Kiszökött kutya okozott súlyos balesetet Nagykanizsa mellett

Súlyos balesetet okozott egy telephelyről kiszökött kutya.

Egy 20 éves nagykanizsai férfi 2022. júniusától tartotta hosszú szőrű, fekete keverék kutyáját cége telephelyén. Az egész területet egy 170 cm magas kerítés védi, aminek elvileg azt is meg kellett volna akadályoznia, hogy a kutya kijusson rajta. Sajnos azonban ez nem így történt. Egyelőre nem lehet tudni hogy hogyan, de a kutya 2022. június 22-én kijutott a telephelyről és egy közelben lévő mellékútra szaladt.  Az úton pedig két személyautó is közlekedett, melyek közül az egyik súlyos balesetet szenvedett.

Súlyos balesetet okozott

Az egyik autó vezetője még időben észrevette a kutyát, és óvatosan manőverezett mellette. Ezt úgy tudta megtenni, hogy enyhén balra kormányozta az autóját. Éppen ez a manőver zavarta meg a másik autóst, aki ekkor még valószínűleg nem látta a kutyát.  Letért a bal oldali útpadkára, majd egy füves területen haladva fának ütközött autójával. A balesetben a sofőr súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett. A baleset oka egyértelműen a kutya tulajdonosának gondatlansága volt. Nem tartotta be – többek között – a KRESZ előírásait, melyek kimondják, hogy az állatokat úgy kell tartani, hogy ne okozzanak veszélyt a közlekedésben.

Eljárás indult a gazdával szemben

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indított eljárást a gazda ellen. A felek között egyezség született, és a jogi procedúra felfüggesztésre került hat hónapra. Dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője a Dél-Zala Press-nek ezt az információt megerősítette.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Dél-ZalaPress

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...