Saját KB bal
Saját KB jobb

Rendhagyó lépést tett az örökbefogadás népszerűsítésére az Espanyol focicsapat

A futballklubok gyakran tesznek lépéseket a különböző célok, mozgalmak népszerűsítésére. Az Espanyol pedig azzal került a címlapokra, hogy olyat tett, amit korábban egyetlen más spanyol élvonalbeli klub sem.

A Real Valladolid elleni szombati mérkőzés előtt az RCDE Stadionban a 11 kezdő Espanyol-játékos mindegyike egy-egy kutyával lépett pályára. A kutyusok egy közeli barcelonai állatmenhely lakói, és mind gazdit keresnek. Az akcióval elsősorban a figyelemfelkeltés volt a cél. Spanyolországban is nagyon sok kutya él menhelyen. Persze, remélhetőleg, páran új otthonra találnak azok közül, akik a játékosok mellett a pályára léphettek.

Nem meglepő módon a lépés nagy tetszést váltott ki. A közösségi médiában sokan üdvözölték az Espanyol döntését, amellyel a helyi állatmenhelyeket és az örökbefogadást népszerűsíti.

Most már csak arra leszünk kíváncsiak, hogy növeli-e az akció az örökbefogadási kedvet. Biztosak vagyunk benne, hogy ez az üzenet rendkívül széles közönséghez eljutott, és ezzel talán olyanok is elgondolkoznak majd az örökbefogadáson, akik eddig nem tették. Az Espanyol csapatán biztosan nem fog múlni, hogy ezek a kutyák a következő hetekben új otthonra találjanak.

A kezdő tizenegy bevonulását megörökítő videó ráadásul rendkívül népszerű lett, nem is csoda.

A bejátszásban láthatjuk, hogy a felvonult kutyusok között voltak kölykök, felnőttek is idősebbek. Fajtatiszták és keverékek, sőt, még két kutyakocsis kutyus is. Ezzel a választással a szervezők sikeresen mutatták meg, hogy a menhelyeken mindenféle kutyus él, akárcsak a családokban.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.soccernews.com/espanyol-players-walk-onto-the-pitch-with-11-dogs-for-adoption-video/360769/; Kép: Photo by Dids: https://www.pexels.com/photo/brindle-and-white-puppy-playing-ball-on-grass-field-1576151/;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...