Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by VOO QQQ on Unsplash

Előkerült az atlantai reptéren elveszett kutya

Pár napja adtunk hírt róla, hogy a Delta Airlines személyzete elveszítette az egyik utasuk kutyáját. A kis csivava kálváriája az egész világot bejárta. A kutya három hét keresés után azonban előkerült.

Paula Rodriguez és kutyája, Maia a Dominikai Köztársaságból szeretett volna Kaliforniában utazni. Az atlantai reptéren kellet volna átszállniuk, de a hatóságok nem engedték tovább utazni Paulát. A vízumát bevonták és nem engedték felszállni a járatára. Sőt azonnal visszafordították hazájába. Aznap azonban már nem volt olyan járat, amire felfért volna. Így az éjszakát a rendészet állomásán kellett tölteni. Kutyáját azonban elválasztották tőle. A légitársaság embere biztosította róla Paulát, hogy Maia jó kezekben lesz, gondoskodni fognak róla.

Paulát másnap reggel a gépéhez kísérték, ahol már izgatottan várta kutyáját. A személyzet azonban nem hozta a kapuhoz Maia-t, sőt felvilágosítást sem tudtak adni arról, hol lehet a kutya. Mivel a vízumát törölték, 24 órán belül el kellett hagynia az Egyesült Államok területét. Paula ekkor már kétségbe esett, de nem tudott mit tenni. Nem indulhatott kutyája keresésére a reptéren és nem is várhatott tovább. Egyedül kellett elhagyni az országot úgy, hogy semmit nem tudott kutyája hollétéről és állapotáról.

 Kétségbeesett keresés távolról

Hazaérkezése után minden lehetséges lépést megtett, hogy információt kapjon kutyájáról. A Delta Airlines munkatársai végül arról számoltak be, hogy a kutya kiszökött a ketrecéből a reptér területén. Próbálták megfogni, de nem sikerült nekik. Ekkor Paula édesanyja a helyszínre repült, hogy önkéntesek és közeli állatmenhelyek segítségét kérve megtalálják Maia-t. Bár nem sok esélyt láttak arra, hogy a forgalmas környéken előkerül a kiskutya, nem adták fel a reményt. Plakátokat helyeztek ki a környéken és a hatalmas reptér területén

Egy rakodó állvány alatt találtak rá

Három hét után végül a North Cargo egyik kültéri rakodó állványa alatt bukkantak rá. A kutya kimerült, lesoványodott és legyengült, de szerencsére nem történt komolyabb baja. Miután sikeresen befogták, azonnal állatorvoshoz szállították kivizsgálásra. Jelenleg még megfigyelés alatt áll, de hamarosan hazarepülhet gazdájához.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: nypost

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...