Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Marisa Teruel on Unsplash

12 késszúrásból épült fel a rendőrkutya

Az eset az Egyesült Államokban történt, a rendőrkutya egy gyanúsított elfogásában segített.

A New York állambeli Troy-ban július 5-én a rendőrök üldözőbe vettek egy gyanúsítottat. Az éppen akkor szolgálatban lévő belga juhászkutya, Norbi, vezetőjével együtt vett részt az üldözésben. A rendőrkutya és vezetője egy erdős területen talált rá az üldözöttre, azonban az nem volt hajlandó megadni magát.

Végül Norbi vette üldözőbe a bűnözőt és sikeresen el is kapta. A férfi azonban megadás helyett elkezdte késsel támadni Norbit. Összesen tizenkétszer döfte bele a kését a dulakodás alatt. A rendőrök azonnal a rendőrkutya segítségére siettek,a  tettest pedig sikerült letartóztatni. Többszörös kutyaharapást szenvedett és kórházi ápolásra szorult.

Kitartóan küzdött és végig erős volt

A kutyát rögtön kórházba szállították, állapota igen aggasztó volt. Az eset után a rendőrség közösségi oldalán osztotta meg az esetet. Az első hírek arról számoltak be, hogy K9 Norbi rendőrkutya kritikus, de stabil állapotban van. Az Upstate Állatorvosi Szolgálat gondoskodik róla, akik szintén nyilatkoztak Norbi esetéről. Szerintük a kutya felépülése nagyban azon múlt, hogy végig kitartóan küzdött és nagyon erős maradt. Egyre jobb hírek érkeztek Norbi állapotáról, míg végül eljött a nap és távozhatott a kórházból.

Teljesen felépült a sérülésekből, méghozzá rekord idő alatt. Felülmúlta a rendőrség és az állatorvosok várakozását is. Norbira most pihenés és komoly rehabilitáció vár. Amint teljesen helyrejött, visszatérhet a szolgálatba és tovább üldözheti a bűnözőket. Kórházi távozását pedig sorfal kísérte, kétlábú kollégái ilyen megható módon köszönték meg Norbinak munkáját és kitartását.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...