Photo by San Fermin Pamplona - Navarra on Unsplash

Több ember is súlyosan megsérült a pamplonai bikafuttatáson

Spanyolországban idén is megrendezésre került a pamplonai bikafuttatás. Egyetlen nap alatt hét ember sérült meg súlyosan.

A pamplonai bikafuttatást Pamplona belvárosában, Spanyolországban tartják meg minden évben. Az egy hétig tartó ünnepségsorozatot a város védőszentje, San Fermín tiszteletére rendezik. Bár az állatvédő szervezetek és civilek is egyre több platformon tiltakoznak a tradicionális bikafuttatás ellen, idén sem sikerült elérni, hogy betiltsák. Az esemény nemcsak az állatokra, hanem az emberekre is veszélyes. Az idei futtatás negyedik napján heten kerültek kórházba, az egyiküket térdhajlatában szúrta meg a felbőszített bika.

A televízió is élőben közvetíti

Az ünnepség egy hete alatt minden reggel több ezer ember  fut végig Pamplona belvárosában, egy 12 bikából álló csordával. A 875 méteres szakasz a város arénájába vezet. Az őrült futamot minden reggel élőben közvetíti a spanyol közszolgálati televízió. Az esemény iránt óriási az érdeklődés a turisták körében is. Az utcákban lévő házak jó kilátást biztosító teraszaiért akár 200 eurót is elkérnek a nézelődőktől. A drága „páholyokra” azonban még így is magas a kereslet, akinek pedig nem jut borsos áron teraszhely, az utcán lévő tömeggel együtt nézi végig a futtatást.

Halálos áldozata is van a futtatásnak

Az idei futamon a közel 500 kilós és rendkívül gyors bikák több embert is fellöktek és megtapostak a futam során. Minden évben vannak sérültjei az eseménynek. Utoljára 14 évvel ezelőtt követelt emberéletet a pamplonai futtatás, akkor egy 27 éves madridi fiú esett áldozatul a veszélyes és esztelennek tűnő tradíciónak.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...