Saját KB bal
Saját KB jobb

Egysza-egyszázalék… felajánlanám! – Május 22-ig ajánlhatod fel szja 1%-od

Idén is lehetőségünk van arra, hogy a személyi jövedelemadónk 1 + 1%-át egy civil szervezet és egy egyházi szervezet javára ajánljuk fel. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapja tájékoztatása szerint ezt 2023-ban május 22-ig, az adóbevallás módjától függetlenül tehetjük meg. A nyilatkozat legegyszerűbben elektronikus formában nyújtható be. További információt az szja 1+1% felajánlásokról, valamint a jogosult szervezetek listáját az alábbi honlapon érhetjük el: https://nav.gov.hu/ado/szja1_1/11-os-rendelkezes-2023-ban

Bár nem tisztünk egyetlen szervezet mellett sem kampányolni, szeretnénk felhívni a figyelmet erre a lehetőségre. Hiszen így olyan módon támogathatunk egy számunkra kedves vagy jelentős ügyet, hogy az egyetlen fillérünkbe sem kerül.

A mai nehéz időkben számos szervezet küzd napi szintű anyagi problémákkal, és sajnos nem mindenkinek van lehetősége rendszeres anyagi támogatást nyújtani vagy nagyobb pénzadománnyal segíteni. Ezért fontos, hogy éljünk ezzel a lehetőséggel. Nekünk csak pár percbe telik, míg a civil szervezeteknek, köztük állatvédő egyesületeknek, menhelyeknek, természetvédelmi szervezeteknek az szja 1%-okból befolyó támogatás sokszor a különbséget jelenti a fennmaradás és az ellehetetlenülés között. Talán sokan nem tudják, de ezeknek a szervezeteknek a gazdálkodása a támogatóktól függ. Ha érkezik megfelelő mennyiségű adomány az adott hónapban, akkor ki tudják fizetni a számlákat és tudják tovább végezni nélkülözhetetlen, a társadalom javát szolgáló tevékenységüket. Ha viszont az emberek is nehezen élnek meg, és nem tudnak annyian adományozni, a szervezet működése is veszélybe kerül.

Egy menhelyet is üzemeltető állatvédő szervezet esetében ez azt jelenti, hogy nem tudnak elegendő tápot venni a lakóknak. Nem tudnak tankolni, hogy autóval elmenjenek egy út mentén kóborló vagy rossz körülmények között élő kutyáért. Vagy az állatorvosi rendelőben nem tudnak fizetni egy életmentő kezelésért.

A szervezetek életében az adó 1%-okból befolyó összeg hatalmas segítség – akár élet-halál kérdése. A Te szja 1+1%-od is kell, hiszen sok kicsi, sokra megy! Szinte mindegy, hova adod, mindenképpen jó ügyet szolgál majd.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Kép: Photo by Meruyert Gonullu: https://www.pexels.com/photo/crop-unrecognizable-woman-working-on-laptop-near-adorable-dog-6589063/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...