Saját KB bal
Saját KB jobb

Nehéz helyzetben a menhelyek, állatvédő szervezetek! Fogjunk össze, minden segítség számít!

„Ha minden követőnk csak 500 Ft-ot utal, ki tudjuk fizetni az áram számlát.” „Ha mindenki, aki kedvelte ezt a képet csak 1000 Ft-ot küldene, megoldódna védenceink e havi ellátása.” „Ideiglenes befogadót keresünk ennek a családnak mert mi sajnos nem tudunk fűtött helyet biztosítani nekik.” Olvasható most menhelyek, állatvédő szervezetek, állatotthonok honlapján.

Az általános áremelkedés, különösen a rezsi emelkedése rendkívül rossz helyzetbe hozta az amúgy is küszködő állatvédőket. Fontos leszögezni, hogy a felelőtlen állattartás, a szaporítók tevékenysége és úgy általában az emberi könnyelműség miatt a hazai állatvédők szélmalomharcot vívnak nap mint nap. Nem szűnik a befogadásra, megmentésre váró kutyák, cicák sora. A menhelyek tele vannak, minden felszabaduló helyre pedig hosszú várólista van…

A menhelyek, állatotthonok adományokból, az adó 1%-okból tartják fenn magukat. Az önkéntesek áldozatos munkáját olyan magánszemélyek támogatják mint te vagy én, akik számára fontos, hogy ne csak a saját kutyájuk éljen jól, hanem a nehéz helyzetbe került állatok is kapjanak egy esélyt.

A mostani helyzetben azonban a rezsiköltségek és az általános áremelkedés a tönk szélére juttatott számos szervezetet. Az elektromos áram drágulása miatt a szombathelyi Fekete István Állatvédő Egyesület például nem tudja működtetni a mélyhűtőket – emiatt jelentős mennyiségű hús adománytól esnek el. A Szent Ferenc Állatotthonban például az áramszámla kifizetése okoz gondot, míg más helyeken a fűtést nem tudják biztosítani. Ebben a hidegben az, hogy nincs fűtés, lehetetlenné teszi például a kölyökkutyák befogadását, de az egészséges felnőtt kutyáknak sem kellemes.

Ebben a nehéz helyzetben talán az eddigieknél is nagyobb szükség van a menhelyek támogatására! Szerencsére sokan vagyunk, akik szívükön viselik a sorsukat. Fontos lenne, hogy rendszeresen, kiszámítható módon támogassunk egy-egy állatvédő szervezetet. Havonta egy kávé vagy egy tábla csoki ára is sokat jelent. Azzal is segíthetünk, ha ideiglenesen, legalább a téli hidegben befogadunk egy kutyát vagy cicát. Ez nemcsak annak az egy állatnak segítség, hanem annak is, akinek a számára éppen a felszabaduló menhelyi hely jelentené a menekülést az altatás vagy az utcai lét elől.

Egy menhelyi kutya karácsonyi kívánságlistája

Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Kép: Photo by Marc McCoy: https://www.pexels.com/photo/close-up-shot-of-a-dog-looking-up-12735866/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...