Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by insung yoon on Unsplash

Dél-Koreában elkészült a kutyahús fogyasztását betiltó tervezet

A dél-koreai kormány tervezete szerint teljes tilalom vonatkozna a kutyák és a macskák húsként, élelmiszerként történő felhasználására. A kutyahús fogyasztása ma már több szempontból sem számít tradíciónak.

A kutyahús fogyasztása Dél-Koreában és Kínában talán nem mindennapi, de megszokott dolog. Az elmúlt években azonban egyre nagyobb ellenállást vált ki ez a szokás az ország határain belül és kívül is. Egyre több állatvédő szervezet lép fel nemcsak a fogyasztás, de az azt övező kegyetlen leölési szokások ellen is.  A kormányzati beavatkozás is fokozatosan erősödik, mivel egyes politikusok és a civil lakosság jelentős része is támogatja a kutyahús fogyasztásának betiltását. Ennek eredményeként egyre több kutyahúsfarm zár be, de még mindig sok az illegálisan működő telep.

Elkészült a tervezet

A dél-koreai kormány tervezete szerint teljesen betiltanák a kutya- és macskahús fogyasztását az országban, és támogatást nyújtanának azoknak a vállalkozásoknak, amelyek átállnak más tevékenységre. Egy munkacsoport ajánlásai alapján készült el a terv, melyben a kormánypárti és ellenzéki politikusok is egyetértenek. Az államfő felesége is szorgalmazza a betiltást, ez a támogatás pedig sokat jelent Dél-Koreában. A legtöbb dél-koreai, azaz az lakosság 85 százaléka egyáltalán nem fogyaszt kutyahúst, és a közvélemény-kutatások szerint a tilalmat 56 százalékuk támogatja.

Az elmúlt időszakban 18 regisztrált kutyatenyésztő bezárt vagy más profilra tért át, ugyanakkor még mindig sok illegális telep működik. Az bezárt létesítményekben tartott kutyákat általában nemzetközi állatvédő szervezetek mentik ki a pokolból. A rendszerint borzasztó körülmények között tartott kutyákat tömegesen szállítják menhelyekre és befogadó családokhoz. Sokan kerülnek az Egyesült Államokba, Hollandiába, Kanadába és az Egyesült Királyságba is.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: euronews

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...