Saját KB bal
Saját KB jobb

Lábunk egészségének megőrzése: ezekre érdemes ügyelni!

Amikor új cipőt veszünk, legyen az téli vagy nyári, akkor mindenképpen figyelni kell arra, hogy a nem megfelelő lábbeli használatából adódó kellemetlenségeket elkerüljük. Fontos, hogy az adott darab ne törjön, nyomjon sehol, ellenkező esetben ugyanis maradandó károsodás lehet a vége. Bárki viselhet szandált, belebújós cipőt, sportos lábbelit, de tartsuk szem előtt, hogy mindenkinek más a kényelmes. 

Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogyan őrizhetjük meg lábunk egészségét. 

A lábunk egészsége a lábbelin múlik

A legfontosabb az, hogy a cipő minden esetben kényelmes legyen, lehetőleg ne nyomja össze a lábujjakat, ne törjön, valamint ne legyen se túl kicsi, se pedig túl nagy. A választás során a kiegészítőnek több követelménynek kell megfelelnie, hogy azt tényleg egészségesnek tekinthessük. A Borgo.hu bebújós női cipői között mindenki találhat maágnak olyat, amely tartja a bokát, illeszkedik a talp formájához, rugalmas és komfortos viseletet biztosít akár egész nap. 

Persze mindez egyáltalán nem elegendő. Kezdjük azzal, hogy vannak vékonyabb és vastagabb, keményebb és puhább talpú darabok, így ennek kapcsán érdemes a középutat megtalálni. Legyen kellően rugalmas, de ne túl puha, hiszen ellenkező esetben egy idő után biztosan számíthatunk Achilles-ín fájdalmakra. A túl vastag vagy merev talp pedig azért okoz problémákat, mert nem támogatja a lábfej mozgásfázisát az átgördülés alatt.

A sarok vastagsága

Nem elhanyagolható szempont a sarok típusa sem. Az mindenkinek egyértelmű, hogy nem lehet alacsonyabb, mint a lábbeli első része. A belebújós cipőknél gyakran előfordul, hogy a hátsó rész szinte teljesen egy síkban van az elsővel, így egy idő után garantáltan fájdalmat okoz a viselője számára. A legjobb a maximum 4-5 centiméteres sarok, így a testsúly még nem terhelődik túlzottan a láb első részére, így nem terül szét és nem süllyed meg a harántboltozat sem. 

Egy apró sarokkal ellátott Tamaris bézs, fehér vagy éppen magenta modell szinte minden alkalommal megállja a helyét. Viselhetjük randevúra, munkába, de kényelmesen lehet benne várost is nézni. A színének és kialakításának köszönhetően pedig szinte bármilyen szettel jól mutat, így tényleg egy alapdarabnak számít. Kényelmes, nem okoz lábfájdalmakat, nem utolsósorban minőségi és tartós, így hosszú évekig színesítheti a ruhatárunkat. 

Milyen sérülésektől tarthatunk?

Ha nem megfelelő lábbelit veszünk, akkor bizony számíthatunk arra, hogy a cipő nyomni, dörzsölni fogja a lábat, ezáltal pedig vízhólyagok alakulhatnak ki. Emellett több maradandó vagy nehezen gyógyuló károsodást okozhat, mint a bőrkeményedés, a bütyök, illetve a tyúkszem. Egyik sem egy olyan betegség, amivel bárki is meg akar küzdeni. 

Rossz hír, hogy akinek genetikailag is rosszak a lábai, annál sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy egy kicsit is nem passzoló lábbeli idővel problémát fog okozni.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...