Saját KB bal
Saját KB jobb
Twitter/Niall Harbison prtscr

[VIDEO] Kóbor kutyáknak készít karácsonyi lakomát a sztárséf

Egy ír sztárséf készít karácsonyi lakomát Thaiföldön a környezetében élő kóbor kutyák számára.

Niall Harbison 2018 óta él Thaiföldön, Koh Samui szigetén. Az ír férfi sikeres és ismert séf hazájában és ma már Thaiföldön is. A főzésnél talán csak a kutyákat szereti jobban.  Amióta az országban él, elkötelezetten segíti a kóbor állatok sorsát és ha gazdát nem is tud találni nekik, élelemmel és egyéb adományokkal segíti az életüket.

Karácsonyi lakoma

Niall már korábban is bekerült a hírekbe, amikor vasárnapi ebédet szolgált fel a kóbor kutyáknak. Most pedig, karácsony közeledtével újra akcióba lendült, hogy meglepje a gazdátlan állatokat egy kis extra kényeztetéssel. De nem akármilyen módon! Niall ugyanis nemcsak egyszerűen kirakja a kutyáknak az ilyen-olyan ételt vagy tápot. A szakács csodás menüsort készít a kutyáknak, ügyelve arra, hogy finom és egészséges is legyen számukra. Miután elkészíti a főként friss húsból és zöldségekből álló ínycsiklandó menüt, a tálalásra is nagy hangsúlyt fektet. Az elkészült tányérokat pedig  felpakolja az autójára és elviszi a kóbor kutyáknak. Az ünnepi lakomából ezúttal közel 100 kutya tudott jóllakni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Niall (@niall.harbison) által megosztott bejegyzés

Az utcai kutyáknak világszerte nehéz az életük, de ez a 100 fős csoport itt Thaiföldön ma nagyon különlegesnek érezhette magát. Hajnali fél ötkor keltem, hogy megfőzzem nekik életük legfinomabb ételét. Az emberek pedig  a világ minden tájáról küldtek nekem játékokat, amiket a mai napra tartogattam őket. A legtöbb kutya még soha életében nem látott játékot….A gyógyszerek, az állatorvosi ellenőrzések és a napi tápláló ételek sokkal fontosabbak, de az emberekhez hasonlóan úgy gondolom, hogy néha a kutyáknak is szükségük van egy kis különleges élvezetre és szórakozásra. Azt hiszem, ezt a napot soha nem fogják elfelejteni. (Niall)

Saját finanszírozás és adománygyűjtés

Niall a DonorBox elnevezésű szervezet keretein belül  80 utcai kutyáról gondoskodik folyamatosan. Ez magában foglalja az etetésüket, a gyógyszeres és állatorvosi ellátást, valamint a sterilizálásukat is. Munkája havonta 2000 és 3000 dollár közötti összegbe kerül, amit saját maga finanszíroz, miközben adományokból is gyűjt pénzt.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.h)

Forrás: dogtime, Instagram

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...