Saját KB bal
Saját KB jobb
ewa pniewska képe a Pixabay -en.

Ezzel az alkalmazással ellenőrizheted, hogy mi mérgező kutyád számára

Hasznos és akár életmentő is lehet az az applikáció, amely megmutatja, hogy mi és milyen mennyiségen lehet mérgező kutyád számára.

Az ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals) non profit szervezet által létrehozott APCC  (Animal Poison Control Center) applikáció gyors hozzáféréssel biztosít életmentő információkat a gazdiknak. Az alkalmazás segítségével bármikor gyorsan tájékozodhatunk a mérgező anyagokról, melyek kedvenceinket veszélyeztethetik.

Mindent átfogó kategóriák

Az alkalmazás használata ingyenes, csak egy gyors regisztrációra van szükség a használatához.  Nem csak a kutyákra veszélyes anyagokat találjuk meg benne, hanem macska, madár és ló kategóriában is tudunk keresni.  A kutyák számára mérgező vagy kérdéses anyagokat 6 nagy csoportba osztva találjuk meg: étel, növény, gyógyszer, nyárral kapcsolatos veszélyek, téllel kapcsolatos veszélyek és háztartási szerek. Egy-egy kategórián belül abc sorrendben találjuk felsorolva  a leggyakrabban előforduló kérdéses anyagokat. Mindegyikről pontos leírást találunk, besorolva egy mérgezési skálába. Itt láthatjuk, hogy mennyire súlyos a probléma, ha kutyánk lenyelt belőle valamennyit. Sőt a lehetséges tüneteket is megtaláljuk a leírásban.

Mérgezési kalkulátor

Három fontos kalkulátort is tartalmaz az app, a kifejezetten mérgező anyagokkal kapcsolatban. Ezek segítségével kiszámolhatjuk kutyánk testsúlyának megadásával, hogy például mennyi csokoládé elfogyasztása mérgező.  Ugyanitt találunk kalkulátort rágcsálóirtó szerre és véralvadás gátlókra is. A beállításoknál ne felejtsük el átállítani a „pound” mértékegységet kilogrammra. Az interaktív alkalmazás segítségével azonnal megtudhatjuk, hogy a lenyelt mennyiség mennyire veszélyes és milyen gyorsan kell állatorvoshoz jutnunk.

Természetesen ezek az adatok tájékoztató jellegűek és az általános tapasztaláson alapulnak. Semmi esetre sem helyettesítik az orvosi diagnózist. Ha kutyádnál bármilyen mérgezéses tünet jelentkezik, azonnal fordulj orvoshoz.

Az applikációtó IOS és Android telefonon is elérhető.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Dogingtonpost

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...