Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Paul Einerhand on Unsplash

190 vadat ejtettek el jogtalanul a baranyai orvvadászok

Baranyai orvvadászok ellen emeltek vádat a héten, akik közel 200 vadat ejtettek el jogtalanul.

Az orvvadászok a Béda-Karapancsa vadászterületen lőttek ki vadakat jogtalanul és engedély nélkül. A Mohácsi Járási Ügyészség egyebek mellet orvvadászat és lopás miatt emelt vádat a két magyar és egy szlovák férfival szemben.  A vádlottak 2016 és 2020 között összesen 190 vadat ejtettek el jogtalanul. Ezzel pedig közel nyolcvanmillió forintos kárt okoztak. A vádemelésről és az ügy részleteiről a Baranya Megyei Főügyészség tájékoztatta az MTI-t.

Tilalmi időszakban és tiltott eszközökkel is vadásztak

Az egyik magyar vádlottnak volt vadászati szerződése a sértett erdészeti társasággal. Azonban ez meghatározott fajtájú és darabszámú vad elejtésére szólt csak. A szlovák férfinek is volt vadászati szerződése, ő úgynevezett bérvadászati szerződéssel vadászhatott a Mohács környéki vadászati területen.  Mindkét férfi megszegte a vadászati szerződését, hiszen tilalmi időszakban és tiltott eszközökkel is vadásztak. Valamint jóval több vadat ejtettek el, mint amennyire engedélyük volt. Ráadásul olyan trófeás állatokat is elejtettek, melyekre egyáltalán nem volt engedélyük.

Az orvvadászok kikészítették a gímszarvasok és vaddisznók trófeáit, húsukat pedig feldolgozták. Az állatok maradványait pedig elhantolták az ügy harmadik vádlottjának segítségével. A nyomozó hatóságok a szlovák vadász tanyáján nagy mennyiségű húskészítményt foglaltak le és zártak el hatósági pecséttel. A két vádlott azonban a lefoglalást követően elszállította a húskészítményeket, így további bűncselekményt követtek el.  Ellenük lopás, orvvadászat, zártörés, harmadik társuk ellen hulladékgazdálkodás megsértése miatt emeltek vádat.

Bohata Krisztina

(Kutyabarat.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...