Saját KB bal
Saját KB jobb

Láblógatás, hat lábbal – Egy tökéletes program, ahová a kutyádat is magaddal viheted

A nagyvárosi élet nem mindig kutyának való. Persze ettől függetlenül imádunk kutyákkal élni és szívesen visszük is magunkkal őket, ahová csak tudjuk. Azt már minden felelős állattartó tudja, hogy kocsmába és szórakozóhelyre nem jó ötlet magunkkal ráncigálni még a gyakran egészen türelmesnek tűnő szőrmókokat se, és sajnos a legtöbb munkahely sem teszi lehetővé (legalábbis egyelőre), hogy négylábú kollégákkal töltsük a napot.

Azonban jó lenne, ha az együtt töltött minőségi idő nem merülne ki a sétákban és a kanapén gubbasztásban! Pláne, ha kedvencünk elég szociális alkat és szívesen kísér el minket társaságba is. Megtaláltuk a tökéletes programot, ahol te és a kutyád is békében lógathatjátok a lábatokat!

Séééta?

Jöhet eső, jöhet sár, a reggeli egészségügyi séta nem maradhat ki! Van, akinek a nap első útja tényleg csak a kutya természetes szükségleteinek kielégítését szolgálja, de persze vannak olyanok is, akik ilyenkor gondoskodnak kedvencük lemozgatásáról egy hosszú gyaloglással, kiadós futással, nagy játékkal vagy éppen fejlesztő gyakorlással.

És vannak azok a napok, amik egészen lustán és ráérősen indulnak. Ilyenkor végre belefér egy egész délelőttöt felölelő program is, akár a barátainkkal (és az ő kutyáikkal) együtt. A kutyás randi mindig jó ötlet, hiszen amíg kedvenceink játszanak, mi nyugodtan beszélgethetünk a barátainkkal. De mi van, ha ennél kicsit többre vágyunk?

Egy kicsit nekik, egy kicsit nekünk

Ahogy a kutyáknak a séta, úgy nekünk a tartalmas reggeli a nélkülözhetetlen ahhoz, hogy el tudjon indulni a nap. Persze ez is olyan, mint a séta: van, aki kizárólag egészségügyi megfontolásból esik túl rajta, míg mások szeretik megadni a módját és több időt és energiát fektetnek a nap első étkezésébe.

kutyabarát

Akik szeretik a reggelit, azok tudják, hogy csak egy jobb étkezés van nála: a brunch. Ez az akár a reggelitől az ebédig tartó lakoma megkoronázza a lassan induló reggeleket, és azok előtt is megnyitja a délelőtti programozás lehetőségét, akik csak lustálkodni szeretnek a szabadnapjaikon. Az ebédbe hajló reggeli Budapest lakóinak is jó érv amellett, hogy vasárnap reggel ne csak a kutyasétáltatás miatt menjenek ki az utcára.

Így teljes a csomag!

Végy egy ráérős vasárnap reggelt és hívj fel néhány (szintén kutyamániás) barátot. Készítsd össze azokat a kutyás kellékeket, amiket nem érdemes otthon hagyni: kutyapiszok zacskó, labda, jutalomfalat, szájkosár (ha tömegközlekedéssel utaztok) stb. Szerszámozd fel a blökit és induljatok sétálni. A társaságban és a hosszú séta során a kutyák kellőképpen elfáradnak ahhoz, ami ez után következik.

Üljetek be a városi brunch helyek közül egy szimpatikusba és töltsetek egy felejthetetlen délelőttöt az ember és kutya cimbikkel. Azt, hogy melyek a kutyabarát reggelizőhelyek Budapest területén, a Budapest Brunch adatbázisából könnyen kiderítheted!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...