Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook

Nem hagyják hátra háziállataikat az ukrán menekültek

Egyre többen menekülnek el a háború borzalmai elől Ukrajnából. Olyan emberek, mint te és én, olyan gazdik, akik nem hagyják el a háziállataikat semmilyen körülmények között.

Az orosz invázió továbbra is folytatódik Ukrajnában, egyre többen próbálnak elmenekülni hazájukból és az események egyre drámaibb fordulatokat vesznek. Minden képkocka, minden videó, minden híradás szívszorító és felfoghatatlan. Még mindig nem hisszük el, hogy ez egyáltalán megtörténhetett, még mindig nem fogjuk fel, hogy pár száz kilométerre tőlünk emberi életeket oltanak ki és városokat bombáznak porig.

Közben pedig látjuk az embereket menekülni kutyájukkal, macskájukkal, háziállataikkal. Özönlenek a képek és a hírek arról, hogy nem hagyják hátra őket, bármi legyen is, együtt menekülnek. A háború kirobbanásakor sokan azért nem indultak el azonnal, mert az állataiknak nem voltak meg a megfelelő papírjai, hogy átléphessék velük a határt. Ma már szerencsére bármilyen okmány nélkül áthozhatják őket a menekülők, a határon nyilvántartásba veszik őket és számos állatorvosi rendelő ingyenes oltást és mikrochipet biztosít számukra, hogy tovább tudjanak utazni.

Gazdinak lenni felelősség

Akinek nincs kutyája, macskája, vagy bármilyen háziállata, talán értetlenül áll a képek előtt. Nem érti, hogy kockáztathatja valaki az életét, a biztonságát egy háziállatért. Ők még tényleg nem értik, hogy milyen különleges és megismételhetetlen szeretet és kötelék van egy gazdi és háziállata között. Hogy valóban szavak nélkül értik egymást és talán csak egy gazdi tudja igazán milyen az a valódi önzetlen és feltétel nélküli szeretet. Ezek a képek mindent elmondanak. Mindent, amire nem találjuk a szavakat, amit nem tudunk elmagyarázni. Mindent ami bizonyítja, hogy a szeretet túléli a legborzasztóbb félelmet és tragédiát, a legkilátástalanabb helyzetet is.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás/Fotók: Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...