Saját KB bal
Saját KB jobb
PETA India

Paul McCartney egy indiai elefánt megmentéséért kampányol

A híres zenész egyenesen az indiai kormánynak írt levelet, hogy megmentse a borzasztó körülmények között tartott állatot.

Paul McCartney a PETA India nevében levelet írt az indiai kormánynak, amelyben a Jeymalyatha nevű elefánt megmentését kérte. Jeymalyathát az indiai Tamil Naduban, egy templomban tartják fogságban borzasztó körülmények között. A PETA nemrégiben készült felvételein látszik, hogy a szegény állatot láncra verik, miközben gondozói fogóval bántalmazzák. A felvételt akkor készítették, amikor a helyszínen állatorvosi vizsgálatokat akartak végezni az elefánton.

Figyelem! Felkavaró tartalom!

Kegyetlen bántalmazás

A PETA India megállapította, hogy az elefántot kegyetlen módszerekkel fegyelmezik és tartják fogva. A videón jól látszik, hogy fogóval csavarják az elefánt bőrét, és a gondozója úgy megüti, hogy az állat fájdalmában sikoltozni nem kezd. Jeymalyathát szinte folyamatosan a padlóhoz láncolva tartják fogva. A PETA szerint napi legalább 16 órán át van leláncolva. A lábai elfertőződtek attól, hogy élete nagy részét betonon állva töltötte. Ezt a felvételt nézte végig Paul McCartney, aki úgy döntött, hogy levelet küld az indiai kormánynak Jeymalyatháról.

„Indiát spirituális helynek tekintem, amióta az 1960-as években elutaztam oda. Lenyűgözött India állatok iránti kulturális szeretete. Tudom, hogy India tiszteli az elefántokat, de az állatokkal szembeni kegyetlenség mindenhol előfordul, még Indiában is. Az tükrözi egy ország értékrendjét, hogy hogyan kezelik ezt a kegyetlenséget. Ezért bízom abban, hogy lépéseket tesznek annak érdekében, hogy a súlyosan bántalmazott Jeymalyatha megfelelő mentőközpontba kerüljön, ahol megkaphatja a lelki és testi sérülései miatt szükséges speciális ellátást és láncok nélkül, fajtársai társaságában élhet” – írta levelében McCartney.

Levelét azzal zárta, hogy Jeymalyatha megérdemli, hogy hátralévő idejét  bántalmazóitól távol, rehabilitálva és fajtársaival együtt töltse.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...