Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

Fogságban tartott bálnák támadtak egymásra

Három fogságban tartott gyilkos bálna (orka) brutálisan egymásra támadt a Sea World delfináriumban. Egy nappal azután, hogy egyik társuk elpusztult.

A Nakai nevű orka 20 évnyi fogság után halt meg a Sea World San Diego akváriumban augusztus elején. A bálnát sikertelenül kezelték egy fertőzés miatt, végül elpusztult. Pár napra rá pedig három bálna támadt egymásra egy előadás közben a Sea World-ben. A nézőket sokkolta az agresszív támadás, melyről több videó felvétel is készült. A felvételek alapján az egyik állat súlyosan megsérült.

A PETA a videó kézhezvétele után panaszt nyújtott be az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumához (USDA), és vizsgálatot kért a park ellen. Úgy gondolják, hogy összeférhetetlen állatok együtt tartása miatt egyértelműen megsértették az állatvédelmi törvényt. Azt is hozzáfűzték, hogy korábban Nakai is érintett volt egy hasonló incidensben. 2012-ben egy apró betonmedencében tartották összeférhetetlen orkákkal, akik megtámadták. A bálna súlyos sérüléseket szenvedett és elvesztette az állkapcsának egy darabját. Az eset kapcsán ismét felhívták a családok figyelmét, hogy ne járjanak olyan parkokba, ahol orkákat vagy más állatokat tartanak fogva.

A tenyésztéssel már felhagytak

A delfináriumok mindegyike az intelligens tengeri állatok profitszerzés céljából történő kizsákmányolására épül. Évekig tartó lobbi után a Sea World 2016 márciusában bejelentette, hogy befejezi tenyésztési programját a delfináriumban. Az állatvédelemnek és az orkáknak ez óriási győzelem volt, azonban még továbbra is sok delfin és orka él fogságban.

A Blackfish című dokumentumfilm részletesen és kendőzetlenül tárja fel az igazságot a fogságban tartott bálnákról. Bemutatása óta mérhetően csökkent az ilyen parkok látogatottsága. Ez ékes bizonyítéka annak, hogy sok látogatónak fogalma sincs, milyen brutális és kegyetlen állatkínzásnak vannak kitéve a fogságban tartott bálnák és delfinek.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...