Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Patrice Audet on Unsplash

Súlyos állatbántalmazás történt egy orosz delfináriumban

Az orosz delfinárium trénere súlyosan bántalmazott két belugát, az esetet az ipari kamerák rögzítették.

Dmitrij Bachinszkijt két beluga tanítása, tréningje közben folyamodott az agresszióhoz, miután az állatok nem engedelmeskedtek neki. A tréner rugdosta és ököllel ütötte az állatokat a delfináriumban. Az eset a vlagyivosztoki  Primorsky Oceanarium-ban történt és a Daily Mail-nek köszönhetően ma már világ összes tájára eljutott a híre.

A videón az látható, ahogy a tréner bal oldalán lévő 12 éves belugát ököllel üti meg, a jobb oldalán lévő 13 éves állatot pedig megrúgja. A delfinárium tagadta az esetet, de az aktivisták szerint ez nem először fordul elő és a kegyetlenkedés igenis bevett módszer az orosz tréner számára. Az ilyen fajta módszerek azonban egyáltalán nem elfogadottak, más delfináriumok trénerei között is felháborodást váltott ki. A szóban forgó intézményben már korábban is voltak hasonló esetek, egy trénert azért rúgtak ki, mert megvert egy rozmárt, egy másik beluga pedig hálóba csavarodás miatt veszítette el az életét.

Kegyetlen bánásmód nélkül is szenvedés az állatoknak

A delfináriumban élő állatok számára a trénerek által esetlegesen szándékosan okozott szenvedés csak a jéghegy csúcsa. Ezek az állatok csupán a fogság miatt is hatalmas stressznek, fizikai és mentális szenvedésnek vannak kitéve. Az apró medencék eredeti élőhelyükhöz képest annyira szűkek és ingerszegények, hogy előbb utóbb depresszióhoz, vagy agresszióhoz vezetnek a bálnák és delfinek számára. Az embernek nem lenne joga megfosztani őket szabadságuktól. Szerencsére egyre többen szólalnak fel a delfináriumok működése ellen, egyre többen látnak a produkciók mögé és egyre többen mozdulnak meg az állatok szabadságáért.

Az orosz trénerről készült felvételek egy-egy képkockája az alábbi videón látható:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet.org

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...