Saját KB bal
Saját KB jobb
Weibo.com/képernyőfotó

Fehér cápát evett videójában a kínai influenszer, rendőrségi nyomozás indult

Elképesztő gyorsasággal terjedt a social platformon egy kínai influenszer videója, melyben egy veszélyeztetett fehér cápát dolgoz fel, süt meg, majd fogyaszt el.

A Tizi néven vlogoló influenszer közel 8 millió követője nézte végig azt a felvételt, melyben egy nagy fehér cápából falatozik. A nő ellen rendőrségi nyomozás indult, miután a szakértők megállapították, hogy valóban egy ritka és védett cápafajról van szó. A videó közben Tizi elmondta hogy bár a cápa gonosznak tűnik, a húsa istenien finom.

Eközben nagy darabokat tépett le a grillezett állatból és elfogyasztotta. Mielőtt azonban a sütésre került volna sor, Tizi még pózolt egyet a két méter hosszú állattal. Lefeküdt mellé, hogy megmutassa, mekkora is igazából az állat, amit elfogyasztani készül. Az cápát ezután félbevágták, fűszerezték, pácolták. A fejét külön megfőzték levesnek.

Forrás: Weibo.com/képernyőfotó
Veszélyeztetett faj

A nagy fehér cápa a Természetvédelmi Világszövetség a sebezhető fajok közé sorolja. Kínában pedig védett fajok közé tartozik, akár 5-10 év börtönt is kaphat az, aki illegálisan tart ilyen állatot. A cápák többek között a cápauszony leves népszerűsége miatt kerültek veszélyeztetett helyzetbe. Az ipari halászat sem kímélte a fajt. Egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen büntetést kap az influenszer. Állítása szerint legális csatornán keresztül jutott a cápához. A videót azonban a botrány kitörése után törölte.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: TheGuardian

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...