Saját KB bal
Saját KB jobb
instagram.com/fdny/

Sikerült kimenteni a folyóba dobott kutyát New Yorkban

Tragikus véget is érhetett volna egy megdöbbentő eset New Yorkban a járókelők és a tűzoltók gyors reagálása és segítsége nélkül.

A New York City Fire Department (New York-i Tűzoltóság) Instagram oldalán számolt be arról, hogy járókelők egy vízben fuldokló kutya kimentéséhez kértek tőlük segítséget. A kutyát valaki szándékosan dobta a Harlem folyóba egy hídról New Yorkban, valószínűleg így akart megszabadulni tőle.

Amikor egy közelben dolgozó férfi észrevette, már alig tudott a felszínen maradni, kétségbeesetten próbált kievickélni a partra. A férfi megpróbálta kihúzni a folyóból a 62 kilogrammos kutyát, de nem boldogult egyedül. Ekkor már több járókelő is a segítségükre sietett és értesítették a mentőszolgálatot.

Forrás: Instagram/FDNY
Hősies mentés

A mentők azonnal elindultak a Marine 4 mentőhajóval, hogy a kutya segítségére siessenek. Szinte pillanatok alatt a helyszínre értek, sikerült egy kötelet rögzíteni a kutya nyakára, melynek segítségével kihúzták a hajóra. A mentőegység így számolt be az esetről:

Ma délután a #FDNY #Marine4 egységét egy kutyához riasztották, akit egy hídról a Harlem folyóba dobtak, és nagy bajban volt. A kiérkezéskor a Marine 4, Sodano hadnagy vezetésével egy civilt látott, aki a partról próbálta a kutyát a felszínen tartani. A 4-es tengerészgyalogos egység tagjai fel tudták vinni a kutyát a hajó fedélzetére, és a partra vitték, ahol megkaphatta a szükséges ellátást. A civil és az FDNY tagjainak gyors reagálása nélkül az állat sorsa egészen másképp alakulhatott volna.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FDNY (@fdny) által megosztott bejegyzés

Csapatmunka

A férfi, aki megkezdte a mentést, nem lépett nyilvánosság elé, pedig nélküle a kutya ma már valószínűleg nem élne. Arról sincs sajnos hír, hogy előkerült-e a tettes, aki ilyen kegyetlen módon akart megszabadulni a kutyájától, vagy egyáltalán elkezdték-e keresni. Az azonban biztos, hogy a kutya sérülések nélkül megúszta az estet és már keresik számára a tökéletes örökbefogadó családot.

Bohata Krisztina

(Kutyabarat.hu)

Forrás: Instagram, iheartdogs.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...