Saját KB bal
Saját KB jobb
youtube

A mentett elefánt bébi legjobb barátja egy kutya lett

Ellie betegen, a túlélésért küzdve került egy menhelyre, ahol mindenki legnagyobb meglepetésére egy kutyával kötött szoros barátságot.

A Thula Thula Rhino Orphanage szervezet elsősorban olyan orrszarvúakról igyekszik gondoskodni, akiknek szülei orvvadászok áldozatává váltak. A legtöbb lakójuk ilyen árva, de vannak megsebesített, sérült állatok is a gondozásukban. A telepen azonban nemcsak orrszarvúakat gondoznak. Ellie, az elefánt bébi betege, az életéért küzdve került hozzájuk.

Nem volt sok esélye a túlélésre

A kis elefánt betegen született, egy sor olyan szervi bajjal, melyekkel a vadonban valószínűleg nem élt volna sokáig. Az elefánt életéért napokig küzdöttek az ápolók és az orvosok. Bár  reménykedtek és mindent megtettek, tudták, hogy Ellie-nek nem sok esélye van az életben maradásra. Ráadásul a kis elefánt teljesen egyedül volt, az elefántok pedig rendkívül szociális állatok. Igénylik az interakciót, a társaik közelségét.

Lassan kezdett magához térni

Ellie aztán a gondos ápolásnak és gyógykezelésnek köszönhetően szépen lassan lábra állt és a gyógyulás útjára lépett. Társai hiánya miatt azonban depressziós, kedvtelen és kifejezetten letargikus állapotba került. A gondozók ekkor arra jutottak, hogy bemutatják neki Duma-t, a német juhászkutyát. Duma korábban kereső kutyaként dolgozott, ma már nyugdíjasként éli mindennapjait.

A kutya visszaadta Ellie életkedvét

Mindenki legnagyobb meglepetésére az elefánt és a kutya szinte azonnal barátságot kötöttek. Duma nemcsak szórakoztatni kezdte a kis elefántot és játékra hívta, de elkezdett róla gondoskodni. Figyeli a lépéseit, gondosan terelgeti és láthatóan nagyon szereti. Bár a két faj természete és igényei merőben mások, ők mégis csodálatosan megértik egymást. Labdáznak, játszanak, ásnak, homokban hemperegnek és néha még össze is bújnak.

Nézd meg a videót erről a csodás barátságról:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: iheartdogs.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...