Saját KB bal
Saját KB jobb

Befogadták a kóbor kiskutyát, akiről kiderült, hogy nem is kutya

Egy amerikai család befogadott egy kóbor kiskutyát az út széléről, akiről aztán hamar kiderült, hogy nem kutya, hanem prérifarkas.

Egy massachusettsi család találta és fogadat be az út szélén kóborló, rossz állapotban lévő kiskutyát. El is vitték rögtön állatorvoshoz, aki aztán gyorsan megállapította, hogy az bizony nem egy kutyakölyök, hanem egy kojot, vagyis egy keleti prérifarkas. Az orvos segítségül hívta a barnstable-i Cape Wildlife Center vadvédelmi központ munkatársait, akik elmentek a kis farkas kölyökért és gondozásukba vették.

Túl fiatal az egyedülléthez

Valószínűleg a kölyök túl korán szakadt el a szüleitől, és még nem volt képes önállóan boldogulni. Egy viszonylag forgalmas út szélén talált rá a család, ránézésre pedig egy elveszett kis kölyökkutyának gondolták. Természetesen nem hagyták ott az út mentén, a meglepetés pedig az orvosnál érte őket. A kis kojot már a vadvédelmi központban lábadozik elkülönített kórtermében.

A Rhode Island-i vadállatklinikáról pedig hoztak neki egy „mostohatestvért”, akivel hamarosan be is mutatják őket egymásnak. Miután mindketten megkapják a megfelelő oltásokat és kellően megerősödnek, együtt fognak nevelkedni a központban.  A cél pedig, hogy visszaengedjék őket a vadonba, ezért minél hitelesebb és természet közelibb környezetet fognak nekik teremteni.

Veszélyes művelet

A kojot-mentés sokkal több veszélyt rejtett magában, mint azt a résztvevők először gondolták volna. Lehetett volna sokkal rosszabb vége a dolognak, mert a kojotok, ugyanúgy mint a mosómedvék, görények, denevérek és mormoták veszettséget terjesztenek, gyakran számítanak vírushordozónak. Ezért fontos, hogy mielőtt bármilyen vadállat mentésébe kezdünk, értesítsük a hatóságokat és a megfelelő szakembereket.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook/CapeWildlife, MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...