Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/vanaqua

Súlyos lőtt sebbel találtak egy oroszlánfókát a tengerparton

Egy hároméves nőstény oroszlánfókát találtak a vancouveri Kitsilano Beach-en súlyos lőtt sebbel.

A Pretzel névre keresztelt hároméves nőstény oroszlánfókát minden jel szerint lelőtték és sorsára hagyták. A fóka még életben volt, amikor megtalálták és a segítségére siettek járókelők. A rendkívül alultáplált, egy lőtt sebbel rendelkező fókát a Vancouveri Akvárium Tengeri Emlősök Mentőközpontjában helyezték el.

Továbbra is súlyos állapotban van

Az oroszlánfókát március 18-án találták meg, azt nem lehet tudni, hogy hány napja agonizált már a köveken. Állapota még most is súlyos. Már az első röntgenfelvételek után megállapították, hogy a fiatal nőstényt meglőtték. Egyelőre még mindig a stabilizálására koncentrálnak a gondozók és orvosok, majd további diagnosztikai vizsgálatokon fog részt venni. Az egyik szeme nagyon súlyos állapotban van, az orvosok megpróbálják megmenteni, de minden további lépés az állapotától függ.

Napok óta szenvedhetett

Az orvosok szerint egy ilyen lőtt sérülés nem öli meg azonnal az állatot. Napok, vagy akár hetek óta is szenvedhetett már, mikor megtalálták. Az orvosok szerint nem ritka, hogy fegyverrel támadnak fókákra és lőtt sebet ejtenek rajtuk. Nehéz megmondani, hogy miért történik ez, de valószínűleg halászok útjába került és nem kívánatos halakat fogyasztott el.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás:   ctvnews

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...