Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Lukas Tennie on Unsplash

Koalákat adott bérbe egy ausztrál nemzeti park magánembereknek

Egy ausztrál állatkert koalákat adott bérbe eseményekre, magánszemélyeknek, szállodáknak, cégeknek.

Az új-dél-walesi nemzeti park január óta folyamatosan az állatvédők heves tiltakozásának kereszt tűzében állt, miután meghirdette, hogy borsos áron koalákat ad bérbe. Az Australian Reptile Park tulajdonképpen egy hüllőpark, mely az állam tengerpartján található.  Legújabb szolgáltatásuk, a „Koalas to Your Room” (Koalák a szobádba) óriási felháborodást váltott ki állatvédő szervezetek és a civil lakosság körében is.

Vigyél haza egy koalát

A szolgáltatás lényege, hogy több ezer dollárért bérbe adják szinte bárkinek Ausztrália emblematikus erszényesét. Szülinapra, rendezvényre, magánszemélyek és cégek is bérelhettek koalát, hogy feldobják az esemény hangulatát.  Mindezt azután, hogy januárban három ausztrál államban nyilvánították veszélyeztetett fajjá a koalát, többek között Új-Dél-Walesben is. Az őshonos állatok száma ugyanis drasztikus mértékben csökkent az erdőtüzek miatt.

Óriási stressz az állatoknak

A koalákról tudni kell, hogy nagy stresszt élnek át, ha szokatlan, idegen helyre kerülnek. Egy hotelszoba, vagy egy családi ház pedig mindenképpen annak számít.  A portál úgy hirdette szolgáltatását, hogy az állatot egy gondozó viszi el a kívánt helyre, legyen az egy szálloda, egy rendezvény vagy egy kisgyerek szülinapi zsúrja. A bérlés ára pedig két óránként 2000 dollárba került. Az ügy végül a környezetvédelmi miniszter asztalán landolt, aki felszólította a parkot, hogy távolítsák el a hirdetést és szüntessék be a szolgáltatást.  A kormány arra is ígéretet tett, hogy átgondolják, szükséges-e törvényt módosítani ahhoz, hogy többet ne fordulhasson elő ilyen eset és ne adhasson bérbe senki élő állatot.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI, TheGuardian

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...