Saját KB bal
Saját KB jobb

Szállodai szobájában rejtegette a csempészésre szánt kölyköket

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy német nő ellen, aki szállodai szobájában kölyökkutyákat rejtegetett ellátás és papírok nélkül.

A nő egy hévízi hotelbe csempészett be 18 kölyökkutyát, melyeket ellátás és érvényes egészségügyi okmányok nélkül tartott napokig a szállodai szobájában. Az eset még tavaly nyáron történt, amikor az 50 éves német állampolgárságú nő Balatonlellén vásárolt tíz francia buldog kölyökkutyát, akik nagyjából 6-8 hetesek lehettek.  Később ismeretlen helyről további 8 kölyökkutya került a birtokába, egyiknek sem volt semmilyen dokumentuma az eredetéről, vagy az oltásairól.

Gyöngyvászon hordozótáska

A nő ezután elindult egy többnapos magyarországi utazásra, a kutyákat pedig ezalatt három gyöngyvászon hordozó táskában tartotta. A hévízi szállodába is a táskákkal együtt jelentkezett be, de azok tartalmáról nem tájékoztatta a szálloda dolgozóit. Másnap aztán a vádlott távollétében a hotel alkalmazottjai felfedezték a kölyökkutyákat, akiknek egy része szabadon volt engedve, másik részük az ürülékkel és vizelettel szennyezett táskában voltak.  Élelem és ivóvíz nem volt számukra kirakva.

Azonnal rendőri intézkedést kértek

A szálloda értesítette a rendőrséget, akik ki is vonultak a helyszínre, majd a kölyköket lefoglalták és állatorvosi vizsgálatra szállították. Kiderült, hogy semmilyen okmánnyal nem rendelkeznek és mikrochipet sem kaptak az adásvétel során. Később aztán a nő beszerzett olyan állategészségügyi könyveket, melyekkel a kutyák eredetét és oltását akarta bizonyítani, azonban ezekről kiderültek, hogy hamisak.

Nemcsak állatkínzás a vád

Az ügyészség szerint a vádlott azzal, hogy a kutyákat elhanyagolt állapotban, szűk helyre, a kórokozók elszaporodását okozó, szennyezett körülmények közé bezárta, az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozhatta volna. A Keszthelyi Járási Ügyészség ezért állatkínzás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat ellene.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...