Saját KB bal
Saját KB jobb

Csillagod vagyok – Egy tengerimalac a felelős állattartásért

“Hogy ki vagyok? Egy malac. Tengerimalac.”

Mutatkozik be Astrum, a vagány tengerimalac. Astrumot és felmenőit a valóságban a Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület önkéntesei mentették családjával együtt Zsámbékról. A történetet, ha nem is tengerimalacokkal, de kutyákkal a főszerepben, sajnos túl jól ismerjük.

A felelőtlenség, a gondatlanság, a másik élőlény semmibevétele – ezek nem csak a karácsonyra kölyökkutyát vásárlók, a húsvétra cuki nyuszit hazavivők esetei. Hazánkban, ahogy a világ számos országában a tengerimalac az egyik legkedveltebb kisállat. Akár “beugró állatnak” is nevezhetjük. Sok gyerek lesz először malacos, rajtuk tanulják meg az állatokról való gondoskodás, a velük való kapcsolat alapjait.

Ideális esetben. A gyakorlat ugyanis a malacok esetében sem árulkodik nagyobb megfontoltságról, mint a “hirtelen felindulásból kutyát veszek a gyereknek” típusú emberek esetében. A tengerimalac ráadásul könnyebben hozzáférhető, csak be kell menni a boltba és megvenni.

A Szénaország – Csillagod vagyok című film valós történeten keresztül mutatja be egy tengerimalac életét. Mindent megtudhatunk, amit a felelős állattartásról tudni kell! Megszólalnak önkéntesek, gyerekek, szakértők – akik ismerik és szeretik a malacokat. A film nem csak egy gyerekek számára is érthető és szórakoztató alkotásnak ígérkezik, hanem rendkívül erős üzenete van! Felhívja a figyelmet a tengerimalacok érdekeire, arra, hogy nekik is jár a számukra megfelelő bánásmód. Például egy társ, hogy csak a legalapvetőbbet említsük.

Mi már nagyon várjuk a bemutatót, hiszen a film üzenete szívünkből fakad. Legyen tengerimalac, macska, nyuszi, kutya vagy törpemalac – “Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.” Jó lenne, ha a gyerekek ezt tanulnák meg, és ez a film egy lépés ebbe az irányba.

Az online megjelenés várható dátuma: 1. rész: 2021. december 24., 2. rész: 2021. december 31.

Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület; Kováts István YouTube; Kép: Photo by Pineapple Supply Co. from Pexels;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...