Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Emerson Peters on Unsplash

Rendőrségi videó a kutyák helyes szállításáról

A veszprémi rendőrök egy baleset-megelőzési videóban mutatják be a kutyák helyes szállítását.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprémi Rendőrkapitányság legújabb baleset-megelőzési videójában a kutyák helyes szállítására hívja fel a figyelmet.

Minden kutya rakomány

Hazánkban a KRESZ nem szabályozza külön a kutyák szállítását, rájuk a rakományra vonatkozó előírások érvényesek. Ez pedig azt jelenti, hogy megfelelően rögzíteni kell őket az autóban, hogy egy esetleges fékezésnél vagy balesetnél ne sérüljenek meg sem ők, sem az utasok.  A speciális biztonsági övek és szállító dobozok tökéletesen megfelelnek erre a célra, a veszprémi rendőrök ezeknek a használatát mutatják be videójukban.

Egyre több kutya az autóban

A kutyabarát szállodák, szálláshelyek és a városi kutyák számának növekedésével párhuzamosan egyre több kutya utazik rendszeresen a gazdi autójában. Az autóhoz szoktatást már nagyon korán el kell kezdeni, hiszen egy félős, stresszes kutyának bizony meggyűlhet a baja az utazással. A biztonságon kívül az is fontos tényező, hogy a kutya a lehetőségekhez képest jól érezze magát utazás közben, kényelmesen nyugodtan tudjon feküdni. Már az első utazás előtt válasszuk ki, hogy a kutya biztonságos szállítására melyik módszert fogjuk használni és rögtön ahhoz kezdjük el szoktatni. Ha például a csomagtartóban fog utazni szállító bokszban, akkor a lakásban kezdjük a dobozhoz szoktatást. Mire odakerül, hogy a kocsiban kell beszállnia a bokszba, addigra neki az a hely már biztonságot és kényelmet fog jelenteni.

A veszprémi rendőröknek pedig köszönjük, hogy foglalkoznak a kutyák jóllétével és elkészítették ezt a videót:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: police.hu, youtube

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...