Saját KB bal
Saját KB jobb
flickr

Állatvédelmi pályázatot hirdettek óvodáknak

Óvodáknak hirdettek állatvédelmi pályázatot az Állatorvos Tudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának szakmai vezetésével.

Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai vezetésével működő „Állatvédelem gyerekeknek” közösségi oldal szerkesztő bizottsága állatvédelmi pályázatot hirdetett óvodák számára az „Év Állatvédő Óvodája 2021” címért.

Kiket várnak a pályázatra?

A pályázatra minden olyan magyarországi és határon túli óvoda jelentkezését várják, akik az idei évben kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért. Nevelési programjukban törekszenek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást, változatos és kreatív programok segítségével.

Az értékelés szempontjai

A pályázatok elbírálása során az egyik legfontosabb szempont az, hogy az óvodák mennyire tudják hitelesen képviselni és átadni az új generációnak a felelős állattartás és állatvédelem üzeneteit.  Fontos szempont továbbá, hogy milyen színes, ötletgazdag és kreatív tartalmakat készítenek az óvodapedagógusok a gyermekek bevonásával. Az állatvédelmi programok rendszeres megléte, tematikája is bírálat alá kerül. A jelentkezés során be kell mutatni az óvoda által képviselt legfontosabb állatvédelmi üzeneteket, valamint az állatvédelemben vállalt szerepet. Amennyiben az óvoda együttműködik valamilyen állatvédelmi szervezettel, annak részleteire is kíváncsiak a bírálók. A pályázathoz továbbá csatolni kell fotókat és/vagy videókat a programokról, illetve legalább két szülő ajánló levelét.

Jelentkezési információk

A pályázathoz szükséges jelentkezési lapot ITT találjátok,  a szülői ajánlólevél formátumot pedig ITT. A pályaműveket 2021. május 15-ig lehet beküldeni az [email protected] címre. A zsűrizés május hónapban folyamatosan tart majd, eredményhirdetés pedig 2021. június 1-jén lesz. A pályázaton az első 3 helyezettet díjazzák, oklevélen kívül nyereményeket és meglepetéseket is ígérnek a szervezők.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: FB/allatvedelemgyerekeknek

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...