Saját KB bal
Saját KB jobb
presseportal.de

[FRISSÍTVE] Magyar szaporítókat fogtak el Düsseldorfban 34 kölyökkutyával a furgonjukban

A düsseldorfi rendőrség február 22-én elfogott és őrizetbe vett két magyar állampolgárt illegális állatszállítás gyanúja miatt. A szaporítók kocsijában 34 kölyökkutyát találtak.

A két férfi furgonjából 34 kölyök és fiatalkorú kutyát mentettek ki a hatóságok. A legyengült és rossz állapotban lévő kutyákat a düsseldorfi állatmenhelyre szállították, ahol már biztonságban és szakértő kezekben vannak.  A gyanús kisteherautót egy járókelő jelentette, aki furcsa hangokat hallott a kocsiból, mikor elhaladt mellette. A rendőrség azonnal a helyszínre érkeztek és átvizsgálták a magyar forgalmi rendszámú kisteherautót, melyet vélhetően illegális szaporítók tulajdonában volt. A látványtól még a gyakorlott és sokat látott rendőrök is ledöbbentek, rendőrségi beszámoló szerint „alig hittek a szemüknek”.

A furgon teljes rakterébe szállítódobozok voltak zsúfolva, egy-egy dobozban pedig 2-3 kistestű, jellemzően nagyon fiatal kutya szorongott. A szállító dobozok olyan szorosan voltak bezsúfolva a kocsiba, hogy a kutyák alig kaptak levegőt, friss oxigénhez pedig ki tudja mióta nem jutottak. Az is egyértelmű volt, hogy a kutyák régóta nem kaptak enni, sem inni. Az állatok enerváltak és apatikusak voltak, éhesen és kiszáradva, maguk alá végezve dolgukat kínlódtak a kis szállító boxokban.

A két magyar férfi őrizetben van

A sofőr és utasa egy 24 és egy 29 éves férfi volt, a járműben több mint 19 000 euró készpénzt találtak, valamint a kutyákat kísérő különféle dokumentumokat és egy laptopot. A két férfit a rendőrség őrizetbe vette és előzetes letartóztatásba kerültek. A szaporítók a kutyákat több mint 24 órán át tartották bezárva és bezsúfolva a furgonba. Az állatmenhelyre került kutyákat jelenleg is vizsgálják az állat-egészségügyi hivatal dolgozói, de egyelőre úgy tudni, mindenki jól van.  A két férfi ellen a vád az állatvédelmi törvény megsértése, csalás,  okirat hamisítás és adócsalás. A nyomozás folyamatban van, bízunk benne, hogy a méltó büntetés kiszabása Németországban nem marad el.

A rendőrség felvételei:

FRISSÍTÉS

A kutyák szállítását végző Viernheimi Bt. közleményt adott ki az esetről, melyben részletesen leírják a szállítás körülményeit és hogy mind a szállító boxok, mind a szállítást végző autó teljes mértékben megfelelt a hatósági előírásoknak. A kutyák Magyarországról átutazóban voltak Németországon keresztül a TRACIS dokumentumban meghatározott útvonalon, az amszterdami reptérre, ahonnan a légi szállítások történtek volna. A kutyák minden szükséges dokumentummal és chippel rendelkeztek és a német hatóságok állításával szemben jó kondícióban voltak. A teljes közleményt ITT olvashatjátok.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás/Fotók: presseportal.de

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...