Saját KB bal
Saját KB jobb
facebook.com/WNDRDOGS

Egy hajléktalan férfi mentette ki az összes állatot az égő menhelyről

A szerencsének és a hajléktalan férfi helytállásának köszönhető, hogy nem haltak meg a menhelyen élő kutyák és cicák.

A háziállatok életük során nagyrészt az emberre, gazdájukra vannak utalva. Minden szempontból ki vannak szolgáltatva azoknak, akik nem csak a szükséges táplálást és ellátást, de a biztonságot is megteremtik számukra.  A menhelyen élő állatok számára ez a kiszolgáltatottság még nagyobb és bár a legtöbb helyen lelkiismeretesen figyelnek az állatokra és mindent megtesznek értük, mégsem lehetnek ott mindegyik kutya és cica mellett, ahogy egy gazdi.

Szerencse és bátorság

Az atlantai W-Underdogs menhely lakói a múlt héten a szerencsének, a bátorságnak és az emberségnek köszönhetik életüket. A történet hőse Keith Walker, egy hajléktalan gazdi, akinek a menhely vezetője megengedte, hogy esténként ott maradjon kutyájával a telepen és segítették a párost kutyatáppal, élelemmel is. Walker és kutyája Bravo a legjobb és elválaszthatatlan barátok. Walker mindent megtesz azért, hogy kutyáját biztonságban tudja, ezért a menhely menedéke számukra fontos és nagylelkű segítség volt, amit pár nappal ezelőtt sikerült is meghálálniuk.

Ösztönösen cselekedett

Walker és Bravo egyik este szokás szerint a menhely felé vették az irányt, hogy ott töltsék az éjszakát. Azonban érkezésükkor a telep már lángokban állt. A férfi tudta, hogy több kutya és cica is bent van az épültben és mire a tűzoltók kiérnek, nekik mér késő lesz. Összeszedte minden bátorságát, legyőzte a félelmét és bement a lángoló épületbe és kihozta az összes cicát és kutyát, akik bent rekedtek a füstben. Hat kutyát és tíz macskát mentett meg bátor cselekedetével. Mire a tűzoltók kiértek, már csak a lángok eloltásával kellett foglalkozniuk.

Walker és Bravo (Fotó: facebook.com/WNDRDOGS)
Új helyre költöztek, a hős pedig új életet kezdhet

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a menhely már éppen költözött egy úgy helyre, melynek kialakítása késlekedett. Ezeket a munkálatokat a tűz miatt felgyorsították így minden állatot sikerült pár nap alatt biztonságban elhelyezni. Walker fényképét és történetét pedig közzé tették Facebook oldalukon, mely váratlan fordulatot hozott a hajléktalan férfi életében. Az emberek a menhely őrangyalának nevezték el és egy közösségi adománygyűjtő oldalon kampányt indítottak érte. Az eredmény pedig nem maradt el, pár nap alatt 35 ezer dollárt gyűjtöttek a hajléktalan párosnak, akik ezzel a pénzzel egy egészen új életet tudnak kezdeni.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: iheartdogs.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...