Saját KB bal
Saját KB jobb

Tűzoltó mentette ki a veterán kutyáját az égő házból

Rob Lee, a kaliforniai Fresno városában él, tűzoltóként nap mint nap az életét kockáztatja, hogy életeket mentsen. Már kisgyermekként tudta, hogy tűzoltó lesz. Akkor döntötte el, amikor hatéves korában kigyulladt az otthonuk, és egy bátor tűzoltó mentette ki őt, és Mackie nevű kutyáját a lángok közül.

21 évvel később az egykori kisfiú viszonozhatta a sorsnak a megmenekülést. A fresnói tűzoltókat lakástűzhöz riasztották július 4-én, egy veterán katona otthona égett. Feltehetően a Függetlenség Napja alkalmából fellőtt tűzijáték okozta a bajt. A ház lakói szerencsésen kijutottak az égő épületből, de Sampson, a család kutyája pánikba esett és bent ragadt. Rob Lee ment be a kutyáért a házba és meg is találta Sampsont, de a kutyus annyira meg volt rémülve, hogy nem engedte, hogy a tűzoltó megközelítse.

A tűzoltónak türelmesen, nyugodtan kellett elnyerni kutyus bizalmát egy olyan helyzetben, ahol minden másodpercen az életük múlhat. Rob nem adta fel, és sikerült megközelítenie Sampsont, de a kutya méretei miatt a társai segítségével tudták csak kihozni.

Rob bátorsága és a csapatmunka szerencsére elnyerte jutalmát, és Sampson – a sokkot kiheverve – boldogan tért vissza a családjához.

Segítheted a tűzoltók munkáját, ha jól látható helyre kiírod, hogy kedvenceid is a házban vannak. Így egy esetleges lakástűz esetén a helyszínre érkezők tudni fogják, hogy kiket kell kimenteni. A matricát, táblácskát helyezd a bejárati ajtóra, vagy más jól látható helyre. Ne felejtsd el feltüntetni a telefonszámodat, illetve azt, hogy milyen állataid és hányan élnek a lakásban.


Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://iheartdogs.com/firefighter-rescues-veterans-dog-21-years-after-his-own-dog-was-saved/
Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...