Saját KB bal
Saját KB jobb
FB/official.peta

Hallgasd meg Joaquin Phoenix karácsonyi üzenetét

Joaquin Phoenix Oscar-díjas színész és állatvédelmi aktivista december 25-én üzent a PETA közösségi oldalán.

Joaquin Phoenix Puerto Ricó-i származású amerikai színész és állatvédelmi aktivista. Soha nem volt az a tipikus hollywoodi színész, aki a vörös szőnyegen pózol és népes rajongótábort gyűjt közösségi oldalain. Bár ünnepelt sztár, erősen kilóg a sorból. Négyszer jelölték Oscar-díjra, (2001. Gladiátor, 2006. A nyughatatlan, 2013. The Master, 2020 Joker), a Jokerrel pedig végre meg is kapta első Oscarját, melynek átadójáról nem egy flancos after partyra, hanem egy állatvédelmi demonstrációra ment.

A leghitelesebb

Phoenix nem csak arcát és hangját adja az olykor radikális PETA kampányoknak és nem csak a „cuki” és lájkmágnes témák érdeklik, mint a kölyökkutyák megmentése vagy a kutyahús fesztivál beszüntetése. Természetesen ezek is égető és fontos problémák, de tény, hogy kevesebben állnak ki a mezőgazdasági állatok jogaiért, tartási körülményeikért és az élelmiszeripar által fenntartott horror-telepek felszámolásáért. Phoenix ezek közé tartozik és nem csak szavakkal, hanem egész életvitelével. 3 éves kora óta vegán, csak olyan kosztümöt hajlandó felvenni forgatásokon, mely állatbarát anyagokból készült. Folyamatosan részt vesz demonstrációkon, felvonulásokon – mindezt a legtöbb esetben előzetes bejelentés nélkül, tehát a jelenlét nem a sajtónak szól.

Karácsonyi üzenet

Phoenix egyesek szerint túl radikális állatvédő és túl sok a különcségével, vegánságával, Hollywood elvárásainak ignorálásával. Egy dolog azonban biztos: Phoenix őszinteségével, hitelességével és cselekedeteivel igazi példakép, akit érdemes követni, akire érdemes hallgatni, akit érdemes meghallgatni.

December 25-én pedig üzent a PETA közösségi oldalán. Az üzenet szövegét itt olvashatod, lejjebb pedig megnézheted a videót is.

Mi nem egy olyan társadalomban élünk, amely elfogadja az állatok bántalmazását. Ösztönösen fordulunk el az állatkínzásnak a gondolatától is, mert egy ártatlan élőlény szenvedését nehéz elviselni.

Egy friss, ohioi baromfitelepen készült rejtett kamerás felvétel megmutatja, hogy az élelmiszeripar hogyan veszi semmibe az értékeinket és használja ki a bizalmunkat. Ezek az állatok a földi pokolban élnek. Az olyan megtévesztő és szabályozatlan címkéknek köszönhetően, mint a „ketrecmentes” vagy „szabad tartású” baromfi, a vásárlók azt gondolják, hogy állatbarát döntést hoznak, amikor ezt vásárolják.

Ez azonban nem igaz.

Olyan sok fájdalom van ezen a világon, melyek ellen semmit nem tehetünk. Bármilyen állatkínzás részesének lenni azonban nem tartozik ezek közé. Könnyű elmenekülni a személyes felelősség súlya alól azzal, hogy nem veszünk tudomást az igazságról.

Remélem, hogy csatlakozol hozzám az állatkínzás elutasításában és felfedezed a vegán életmód rengeteg előnyét.

Bohata Krisztina (Kutyabarát.hu)

Szolga Lili

Forrás: FB/Peta

Cover: FB/official.peta

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...