Saját KB bal
Saját KB jobb
youtube

Nem mindennapi akció – kútba esett elefántot mentettek Indiában

Indiában egy kis faluban nem mindennapi esethez riasztották a hatóságokat. A helyiek egy elefántot találtak a falu kútjában.

A helyi lakosok arra lettek figyelmesek, hogy valahol a közelben keservesen sír és jajveszékel egy állat. Addig keresték a hang forrását, mire megtalálták a falu egyik kútjába esett elefántot. Az óriási állat segítség nélküli megmentésére esélye sem volt a megtalálóinak, ráadásul az elefántot fulladás is veszélyeztette, hiszen a kútban lévő víz egészen a fejéig ért.

Hogy kerül egy elefánt a kútba?

Az elefántok természetes élőhelyeinek csökkenésével természetes élelmiszerforrásaik is drasztikusan megcsappantak. Nem csak Indiában, de Afrikában is egyre égetőbb probléma, hogy az éhes elefántok megdézsmálják a földművesek ültetvényeit, kárt tesznek a termésben és bemennek a lakott területekre. Ez pedig veszélyes konfliktusok forrását jelenti.

A kútba esett elefánt is valószínűleg élelmet keresve ment be a faluba, ahol aztán a levelekkel letakart kútba esett. A szabadulásra esélye sem volt, testéhez képest szűk és mély csapdába esett. A mentő alakulat első körben a vizet próbálta meg kipumpálni a kútból, hogy elhárítsák a fulladás veszélyét. Ez az akció azonban nem járt sikerrel, mert az elefánt folyamatosan támadta a szivattyúk csövét és egyre nagyobb pánikba esett.

Nyugtató és daru

A mentőalakulat viszonylag hamar felismerte, hogy itt csak egy daru segíthet, máshogy esélyük sincs kiemelni a hatalmas állatot. A riasztástól számítva 12 óra telt el, mire minden szükséges eszközt sikerült a helyszínre szállítani és a mentést elkezdeni. Egy állatorvos közben nyugtatót adott be az elefántnak, aki ennek köszönhetően békésen és türelmesen viselte a lábára kötözött hevedereket és a kellemetlen kiemelést. A szabadulás után még több órán keresztül megfigyelés alatt tartották az elefántot, akit teljesen egészségesnek, aktívnak és szabadon engedhetőnek ítéltek meg.

A kútba esett elefánt mentéséről készült képeket és videót itt nézheted meg:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: reuters

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...