Saját KB bal
Saját KB jobb

Rézuszmajom vett magához egy kölyökkutyát, akit az utcán talált

Az utcán találta a gazdátlan kis kölyökkutyát a rézuszmajom. Magához vette és sajátjaként gondoskodik róla.

Szívmelengető történet érkezett Indiából, Rode városából. A helyiek arra lettek figyelmesek, hogy egy utcán élő rézuszmajom egy nagyon apró kölyökkutyát hurcol magával, mintha a kicsinye lenne.

Nem sok esélye volt a túlélésre

A kiskutya valószínűleg egy kóbor kutya kölyke és az utcán született. Segítség nélkül nem sok esélye lett volna az életben maradásra. Amikor először látták a majmot a kis kölyköt cipelve magával, nem voltak benne biztosak a szemtanúk, hogy mit fog csinálni vele a majom. Nem tudták, hogy kicsinyének tekinti és gondoskodik róla. Pár nappal később viszont bebizonyosodott mindenki számára, hogy a majom olyan gondossággal foglalkozik a kölyök kutyával, mintha saját kölyke lenne. Egyértelművé vált mindenki számára, hogy egy furcsa, de annál szeretet teljesebb anya-kölyök kapcsolat alakult ki közöttük.

Segít az etetésben is

Amikor a környéken élők felfedezték a kiskutyát és újdonsült anyját, tudták, hogy etetésben segítségre fog szorulni a kiskutya, hiszen bármilyen vehemensen is védelmezi választott kicsinyét, megfelelő táplálást nem tud biztosítani számára. Ezért elkezdtek kirakni az utcára a a párosnak élelmet. A majom pedig legnagyobb meglepetésükre odavitte a kiskutyát és hagyta, hogy az belakmározzon a kikészített ételből. Ő csak ezután látott hozzá az evéshez.

Fantasztikus állatok

Az állatok érzelmi élete sokkal gazdagabb annál, mint sokan gondolják. Jeremy Bentham filozófus szerint az állatok ugyanúgy képesek szenvedni, mint az emberek, ezért is megilleti őket az etikus bánásmódhoz való jog.  Az állatok ugyanolyan mértékben és módon képesek szenvedni, mint az ember. Fájdalmat, örömöt, félelmet, frusztrációt, magányt és anyai szeretetet is éreznek. Ez a történet is tökéletesen bizonyítja Bentham elméletét és ezért fontos, hogy az állatoknak biztosítsuk a szenvedésmentes élethez való jogot.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet

Fotók: zeenews.india.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...