Saját KB bal
Saját KB jobb

Zöldbab ropogós – A szuperdiétás kutyanasi

A zöldbab az egyik legegészségesebb zöldségféle, amit a kutyánknak adhatunk. Tapasztalataink szerint, különösen a zöldhüvelyű ceruzabab ellen a legtöbb kutyusnak nem hogy nincs kifogása, hanem kifejezetten kedvelik. Az alábbi recept segítségével ebből az egészséges, rostokban gazdag zöldségből készíthetünk ropogós jutalomfalatot.

A zöldbab ropogós recept különlegessége, hogy mindössze két összetevőből áll, melyek közül az egyik – meglepetés! – a zöldbab, abból is a zöldhüvelyű változatra lesz szükség. A zöldbab kiváló növényi fehérjeforrás, tele van rostokkal, de tartalmaz kalciumot, vasat, A-, B6-, C és K-vitamint is. A másik szuperösszetevő az olívaolaj, amely az omega-3 és 6 zsírsavakat ideális arányban tartalmazza, jót tesz az idegrendszernek, fényessé teszi a szőrzetet és segít a bőrszárazság tüneteinek leküzdésében. A recept elkészítéséhez extra szűz olívaolajat használjunk!

A zöldbab ropogós hozzávalói:

  • 450 g zöldbab: nyers vagy fagyasztott egyaránt használható. Ha fagyasztottat választasz, akkor hideg vízben olvaszd ki, csepegtesd le, majd konyharuhával itasd szárazra, mielőtt felhasználnád.
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A ropogós zöldbab falatkák elkészíthetők aszalógépben vagy sütőben. Ha az utóbbit választod, akkor melegítsd elő a sütőt 70°C-ra, és bélelj ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral.

A zöldbabot (vagy az előbb leírt módon előkészített fagyasztott zöldbabot) aprítsd falatnyi darabokra, majd egy nagyobb tálban keverd össze az olívaolajjal, úgy, hogy egységesen, vékony rétegben minden szemet bevonjon.

Egyenletesen, egy rétegben tedd az olívaolajos zöldbabot a tepsire, majd körülbelül 8 óra alatt süsd – szárítsd ropogós állagúra. A sütőd és a falatok mérete függvényében elképzelhető, hogy alacsonyabb hőmérséklet is elég lesz, úgyhogy ha pirulni kezd, tárd ki a sütő ajtaját és vedd lejjebb a fokozatot.

Ha aszalógépet használsz, kövesd a készülék használati útmutatóját.

Az elkészült ropogós falatokat hagyd szobahőmérsékleten kihűlni. Légmentesen záródó edényben száraz, hűvös helyen jól eltartható a zöldbab ropogós.


Eredeti recept: https://skinnyms.com/doggie-green-bean-crunchies-for-healthy-weight/
Szerző: Bujdosó-Szalay Adél
Képek: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...