Saját KB bal
Saját KB jobb
twitter.com/jphoenixupdates

Joaquin Phoenix ismét akcióban, ezúttal bántalmazott kecskék miatt demonstrált

Joaquin Phoenix ezúttal több más hírességgel karöltve egy kecskefarm ellen demonstráltak, ahol bizonyítottan rosszul tartják az állatokat.

Az Oscar-díjas színész és vegán állatvédő, Joaquin Phoenix nem tétlenkedik, amikor az állatok jogairól, jólétükről van szó. Időt, energiát nem sajnálva használja ismertségét arra, hogy ez a világ egy kicsit jobb hely legyen az állatok számára is. Phoenix elköteleződése az állatok jogai iránt egész életmódjában jelen van.  Vegán étrendet tart és például nem hajlandó semmilyen állati eredetű jelmezt felvenni a forgatások során.  Az oly régen várt és kiérdemelt Oscar-díj átadóról is egy állatvédelmi megmozdulásra ment, míg a többiek az esemény utáni bulikon szórakoztak.

A kecskék is számíthatnak rá

Az Egyesült Királyságban működő Far Marsh Farm vállalat által üzemeltetett St.Helen’s kecskefarmon pár héttel ezelőtt az állatkínzás tényét bizonyító felvételeket sikerült rögzíteni.  A filmen egyértelműen látszik, hogy brutálisan és kegyetlenül bánnak velük. A demonstráció a kecskék szabadon engedése miatt szerveződött, melyen nemcsak Joaquin Phoenix, de más hírességek is részt vettek. Alicia Silverstone és Moby is kiállt az ügyért és jelenlétükkel támogatták az állatvédőket.  A felvétel megjelenése után aktivisták írásban kérték a céget, hogy szüntessék meg az állatkínzást és adják át nekik a kecskéket, akiket biztonságos helyre tudnak szállítani.

A kiszivárgott felvételek valóban egészen gyomorszorítóak és sokkolóak: (Vigyázat! Felkavaró tartalom)

A szupermarketek is elhatárolódnak az állatkínzó farmtól

Az aktivisták nemcsak arra kérik a vállalatot, hogy engedje át a teljes kecskeállományt az állatvédőknek, hanem hogy ezen a farmon soha többet ne történjen semmilyen haszonállat tenyésztés és tartás.  Jelenleg 4000 kecskét tartanak itt, tejüket pedig a környező üzleteknek értékesítik. A szupermarketek többsége azonban levette a farmról származó kecsketejeket a polcáról, így határolódtak el az állatokkal szemben tanúsított brutalitástól.

A botrány kirobbanását követően a kormány is vizsgálatot rendelt el, de eddig semmilyen eredményre nem jutottak, így szankcionálásra sem került sor. Az aktivisták azonban nem akarnak várni addig, míg a nyomozás lezárul és ítélet születik. Szerintük az állatokat azonnal el kell hozni onnan. A demonstráció azonban egyelőre eredménytelenül zárult.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet.org

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...