Saját KB bal
Saját KB jobb
Fotó: Victoria Jones/PA

Joaquin Phoenix újra akcióban az állatok védelméért

Joaquin Phoenix lassan nagyobb népszerűségnek örvend az állatvédők körében, mint a filmrajongók között. Ismét akcióba lendült, ezúttal egy virrasztáson vett részt.

Joaquin Phoenix az egyik legaktívabb és legelszántabb állatvédő a hollywoodi filmes csillagok közül. Tavaly a PETA az év állatvédő emberének választotta, számos akcióban, kampányban vett részt az állatok nevében. Évek óta vegán étrenden él és nem hajlandó olyan kosztümöt felhúzni forgatások alatt, mely állati eredetű alapanyagból készült. Joaquin tehát nem csak beszél az állatok védelméről, hanem valóban eszerint éli az életét.

Csatlakozott egy virrasztáshoz

Pár nappal ezelőtt minden előzetes egyeztetés vagy jelzés nélkül feltűnt egy virrasztáson és ott is maradt egészen reggelig. A virrasztás egy tragikus körülmények között elhunyt állatvédelmi aktivista, Regan Russel emlékére tartották. Regan-t egy teherautó gázolta halálra Toronto külvárosában. Az autó malacokat szállított a vágóhídra. Regan Russel 65 éves volt és Kanadában jól ismert aktivista. Nem csak az állatok jogaiért állt ki, hanem például az emberi jogokért és az egyenlő bánásmódért. A rendezvényen nagyjából száz fő vett részt, így igen nagy volt a meglepetés, amikor Phoenix megjelent.

Bal oldalon Joaquin Phoenix. Fotó: Robert Sud
Együttérzését fejezte ki

A színész aktivista figyelemmel kísérte Regan Russell életét és munkásságát, aki rengeteg malacot mentett meg a vágóhíd és a borzasztó tartási körülmények közül. Olyan sertéseket fogadott be, akik azelőtt soha még csak közelébe sem kerültek emberi érintésnek. Szaporítótelepen születtek, ott élték rövid életüket és egyetlen útjuk a telepről a vágóhíd felé vezetett volna.  Phoenix arra hívta fel nyilatkozatában az Animal Save kanadai állatvédelmi közösség tagjainak figyelmét, hogy bár Regan halála borzasztóan tragikus és óriási veszteség, az emlékéért tovább kell küzdeni és nem szabad feladni soha a harcot az állatok jogaiért. 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...