Saját KB bal
Saját KB jobb

Két hónap után találták meg a tornádóban eltűnt kutyát

Március elején Tennessee-ben súlyos vihar pusztított. A tornádóban 24 ember meghalt és rengeteg otthon megsemmisült.

Családok tucatjai vesztették el mindenüket és számtalan kutya menekült el kétségbeesetten. Többségük nem talált vissza többet gazdájához. A tornádóban nyomtalanul eltűntek.

Hetekig keresték

Bella, az ausztrál juhászkutya a vihar előtt már jelezte gazdáinak, hogy valami történni fog. Nyugtalan volt és szokatlanul viselkedett. Gazdái nem tudták mire vélni, aztán percekkel később lecsapott a vihar, az otthonuk pedig megsemmisült. Eric Johnson és családja borzalmas pillanatokat éltek át. Felesége úgy szorította gyermekeit, hogy két bordája is eltörött. A háromgyerekes család azonban nem csak otthonát és szinte összes ingóságát vesztette el, hanem kutyájuk, Bella is eltűnt a viharban.  Hiába keresték napokig a környéken, nem került elő. Hetekig jártak vissza a romokhoz. Hagytak ott Bellának ruhákat, játékot. Mivel a ház felismerhetetlen volt, így a szagokkal szerették volna emlékeztetni Bellát arra, hogy jó helyen jár, ha esetleg visszatér. Teltek múltak a hetek, de semmi jel nem mutatott arra, hogy a kutya egyáltalán életben van.  A család kezdte elveszíteni a reményt.

Csoda történt

Aztán egyszer csak, 54 nap után megtörtént a csoda. A csoda, mely segítő kezek és odafigyelés nélkül nem jöhetett volna létre. Számos kutya eltűnt a környékről a viharban, így állatmentők kamerákat állítottak fel több helyen, hogy megfigyeljék a visszajáró kutyákat. Egy ilyen felvételen jelent meg Bella, akit aztán sikerült élelemmel közelebb csalogatni és végül befogni.

Bella 54 nap után került elő

Johnsonék először nem is hittek a szemüknek, hogy kutyájuk épségben, komoly sérülések nélkül előkerült. Szinte felfoghatatlan, hogy a viharban nem esett baja és képes volt 54 napig életben maradni. Bella ma már otthon alszik az ágyban és lassan talán el is felejti a mögötte lévő hányatott napokat.

Fotó: Facebook/Eric Johnson

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook Onegreenplanet.org

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...