Egy indiana-i menhely ünnepel: az összes állatot örökbe adták

Bár az ott dolgozók tudják, hogy az különleges érzés és a kennelek üressége nem tart soká, mégis földöntúli boldogságról számoltak be, mikor elérkezett a nap: minden állatot örökbe adtak, a menhely teljesen kiürült.

 

Vajon egy magyar menhely mikor érhetné el ezt a szintet? Mi lehet a titka? Egy Indiana-ban lévő menhely, a Harrison County Animal Control Shelter számolt be a fantasztikus állapotokról: a kennelek üresek, nem maradt örökbe fogadható állat.

Eleve vérezhet a szívünk, ha látjuk a képeket: sok magyarországi menhely állapota messze elmarad az indiana-i hely felszereltségétől. Most ráadásul történelmet is írtak, ami nem történik meg túl sok szervezettel.

13 évnyi működés után a menhely elcsendesedett. Szerencsére nem anyagi vagy egyéb gondot okozták a békés némaságot, hanem az állatok hiánya. A csaholó, nyávogó, ide oda izgatottan szaladgáló kutya- és macskatappancsok – egy rövid időre ugyan, de – kitették a lábukat a kennelekből.

Csoda, de megtörtént: a menhely minden egyes állata új otthonra lelt. A fantasztikus hír gyorsan terjedt az interneten, hiszen minden jóérzésű embert örömmel tölt el, a többi szervezet pedig kicsit irigykedve ugyan, de mélyen átérzi, amit egy ilyen pillanatban érezhetnek a menhely dolgozói.

A dolgozók furcsa módon a közösségi média tagjainak köszönték meg elsősorban a segítséget. – Az örökbe adások ilyen mértékű sikerét nekik köszönhetjük – nyilatkozta Amber Brewer, a menhely vezetője. A szervezetnek rengeteget segítenek azok a megosztások, amelyeken keresztül a lelkes segítők terjesztik az örökbe fogadható állatok lehetőségeit.

– A közösségi médiában terjesztett posztjaik meghatók, érzelmesek, maximális láthatóságot biztosítva minden állatnak: az örökbe fogadhatóknak vagy azoknak, akik elvesztek, és eredeti családjukat keresik. Valóban hatalmas változást képesek előidézni. – meséli Amber.

Talán nem is gondolja az ember, pedig mégis: ha valaki nem is tud örökbe fogadni egy állatot, de egyetlen megosztással meg tudja változtatni egy állat életét. Ugyanis megadja az esélyt rá, hogy a tökéletes párosok megtalálják és megismerjék egymást. Valószínűleg a menhely sajnos nem marad túl sokáig üres, mindenesetre hihetetlen élmény lehetett az, mikor az utolsó állat is új, szerető családba került.

 

Hawaii-on is sikerült egyszer:

Így ünnepelt a hawaii menhely, ahonnan az utolsó kutyát is örökbe adták

A magyar helyzet sajnos szinte egyetlen percig sem ilyen vidám:

Szomorú az itthoni helyzet egy menhelyvezető szemével

Példátlan az összefogás a leégett menhely körül

Mindeközben máshol:

Egy szerb férfi már alig eszik, csak hogy 600 kóbor kutyáról tudjon gondoskodni saját menhelyén

Karosszékeket kaptak a menhelyi kutyák, hogy otthonosabban érezzék magukat a kennelben

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...